Caloriebom. En eiwitrijk. Voor mensen die vandaag lichamelijk echt hard gewerkt hebben
Kippensoep met lente-ui
Ingredients
- 2 st kippendijen
- 2 l kippenbouillon
- 1 st citroen
- 25 gr roomboter
- 25 gr bloem
- 1 st eierdooier
- 25 ml slagroom
- 1 bosje dille binnenkort verkrijgbaar van Hollandse bodem
- 2 st lente-uitjes
Instructions
- Spoel het kippenvlees af en zet op met de bouillon. Dek de pan af en kook de kip op een laag vuur in ca. 30 minuten gaar.
- Neem de dijen uit de pan, haal het vel eraf en laat afkoelen.
- Boen de citroen schoon onder heet water.
- Pers de helft en snijd de andere helft in plakjes.
- Voeg het citroensap toe aan de bouillon.
- Smelt de boter in een ruime kookpan op laag vuur.
- Roer met een garde de bloem door de boter en laat ‘de roux’ op laag vuur even kort garen.
- Voeg de bouillon in delen toe, roer het glad en breng aan de kook.
- Hak de dille en snijd de lente-ui in ringetjes.
- Meng de room met de eidooier.
- Roer net voor serveren, van het vuur af, het roomeimengsel met een garde snel door de soep.
- Voeg het vlees, lente-ui en dille toe en verwarm al roerend op laag vuur (niet meer laten koken, anders schift de soep).
- Breng indien nodig op smaak met zout.
- Schep de soep in diepe borden en garneer met een plakje citroen.
Notes
![]() |
¡kook!NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!Bestel direct in onze webshop » |
Twentyten
Food spreekt voor zich. Althans, als je het goed doet. Dat gaat altijd over lekker, en over beeld van topkwaliteit. Hoe ziet het er het allerlekkerst uit? Twentyten denkt in food en vaart daarbij op gevoel, ervaring én intuïtie. Twentyten willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn, voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen.Een visuele identiteit waarmee we met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers inspireren en verwonderen.
![](https://gezondnu.nl/content/uploads/201842.TwentyTen-logo.jpg)