Ga terug
+ servings
Minizalmtaco's met tomaat en limoen

Minizalmtaco's met tomaat en limoen

Deze heerlijke Mexicaanse taco is niet alleen heel makkelijk om te maken, maar ook gemakkelijk om mee te nemen of te bewaren. Met een beetje limoen voor een frisse dressing maakt dit een gezond en gemakkelijk recept uit de Mexicaanse keuken.
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Appetizer, Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Mexican
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 tomaat
  • ½ lente-uitje
  • 3 takjes koriander
  • 200 gram gerookte zalmsnippers of -blokjes (biologisch)
  • 1 eetlepel zure room
  • paprikapoeder
  • limoen
  • rucola
  • 1 zak nachochips (rond)

Instructies
 

  • Snijd de tomaat in vieren, verwijder het vocht en de zaadlijst en snijd het vruchtvlees in piepkleine blokjes.
  • De lente-ui mag in dunne ringetjes en de koriander hak je fijn.
  • Meng de tomaat met de lente-ui, koriander, zalmsnippers en de zure room tot een smeuïg geheel.
  • Verdeel schepjes zalmsalade op de nachochips en bestrooi met paprikapoeder. Garneer met rucola.

Notities

Tip: Maak er echt een feestje van en serveer dit gerechtje met andere zomerse hapjes zoals een prikkertje van cocktailtomaatjes, minimozzarellabolletjes en een stukje verse perzik.

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!
Bestel direct in onze webshop »
Trefwoord gezonde recepten, gezondgerecht, makkelijk koken, makkelijke recepten, recept met rundvlees, recepten, snel recept, snelle en gezonde recepten, vegan recept, veganistisch, vleesgerecht
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!