
Minizalmtaco's met tomaat en limoen
Deze heerlijke Mexicaanse taco is niet alleen heel makkelijk om te maken, maar ook gemakkelijk om mee te nemen of te bewaren. Met een beetje limoen voor een frisse dressing maakt dit een gezond en gemakkelijk recept uit de Mexicaanse keuken.
Ingredients
- 1 tomaat
- ½ lente-uitje
- 3 takjes koriander
- 200 gram gerookte zalmsnippers of -blokjes (biologisch)
- 1 eetlepel zure room
- paprikapoeder
- limoen
- rucola
- 1 zak nachochips (rond)
Instructions
- Snijd de tomaat in vieren, verwijder het vocht en de zaadlijst en snijd het vruchtvlees in piepkleine blokjes.
- De lente-ui mag in dunne ringetjes en de koriander hak je fijn.
- Meng de tomaat met de lente-ui, koriander, zalmsnippers en de zure room tot een smeuïg geheel.
- Verdeel schepjes zalmsalade op de nachochips en bestrooi met paprikapoeder. Garneer met rucola.
Notes
Tip: Maak er echt een feestje van en serveer dit gerechtje met andere zomerse hapjes zoals een prikkertje van cocktailtomaatjes, minimozzarellabolletjes en een stukje verse perzik.
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!
Bestel direct in onze webshop »
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!
Bestel direct in onze webshop » Tried this recipe?Let us know how it was!