Lekkere vegetarische spinazielasagne, boordevol verse spinazie en romige kaas tussen de zachte laagjes pasta. Een hartig en voedzaam gerecht, perfect voor elke maaltijd!
Snij 2 tenen knoflook fijn en laat het samen met de spinazie kort slinken in een hete pan en zet even apart.
Fruit een gesnipperde ui in een pan met 1 eetlepel olijfolie, 1 teen knoflook en 4 takjes verse basilicum.
Blus af met een scheut rode wijn en voeg de tomatenbasis en oregano toe.
Laat 15 minuten zachtjes pruttelen en licht inkoken, daarna pureren.
Schep wat tomatensaus in de ovenschaal.
Beleg met 1 laag lasagnevellen en hierop de zure room.
Leg weer 1 laag lasagnevellen neer en beleg nu met spinazie.
Herhaal dit tot alles op is en leg de mozzarella bovenop.
Halveer de honingtomaatjes en leg druk zachtjes tussen de mozzarella.
Bak in de oven voor ca. 20 min.
Notities
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!Bestel direct in onze webshop »
Trefwoord gezonde recepten, gezondgerecht, makkelijk koken, makkelijke recepten, recept met rundvlees, recepten, snel recept, snelle en gezonde recepten, vegan recept, veganistisch, vegatarische recepten, vleesgerecht
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!