Tjokvol groente, tjokvol smaak, tjokvol vezels (goed voor je bloeddruk!)

Vegetarische spinazielasagne
Ingredients
- 3 teentjes knoflook
- 500 gr spinazie
- 2 el olijfolie
- 2 st witte uien
- 1 bosje verse basilicum
- 1 el gedroogde oregano
- 2 potten tomatensaus basis
- 1 scheut rode wijn
- 8 plakken plakken verse lasagne
- 250 ml zure room
- 20 st honing tomaatjes
- 2 bollen mozzarella
Instructions
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Snij 2 tenen knoflook fijn en laat het samen met de spinazie kort slinken in een hete pan en zet even apart.
- Fruit een gesnipperde ui in een pan met 1 eetlepel olijfolie, 1 teen knoflook en 4 takjes verse basilicum.
- Blus af met een scheut rode wijn en voeg de tomatenbasis en oregano toe.
- Laat 15 minuten zachtjes pruttelen en licht inkoken, daarna pureren.
- Schep wat tomatensaus in de ovenschaal.
- Beleg met 1 laag lasagnevellen en hierop de zure room.
- Leg weer 1 laag lasagnevellen neer en beleg nu met spinazie.
- Herhaal dit tot alles op is en leg de mozzarella bovenop.
- Halveer de honingtomaatjes en leg druk zachtjes tussen de mozzarella.
- Bak in de oven voor ca. 20 min.