Ga terug

Wildpluksalade met bramendressing

Frisse salade met een bramendressing. Krokante wilde groene bladeren in combinatie met een zoetzure bramendressing zorgt voor een smaakvolle en kleurrijke salade. Lekker als lichte maaltijd of als bijgerecht.
Voorbereidingstijd 15 minuten
20 uur
Totale tijd 20 uur 15 minuten
Gang Bijgerecht, Salade
Porties 0

Ingrediënten
  

Voor de salade:

  • 200 gram wilde kruiden en bloemen weegbree, zuring, wilde rucola, Oost-Indische kers, madeliefjes (blaadjes), klaverblad, komkommerkruid (bernagie), bieslook
  • 2 handjes bramen vers geplukt

Voor de bramendressing:

  • 75 gram bramen vers geplukt
  • ½ deciliter wittewijnazijn
  • 1 deciliter olijfolie
  • ½ el honing
  • ½ tl mosterd
  • 1 snufje zout en peper

Instructies
 

  • Maak de dressing een halve dag van tevoren, zodat de smaken lekker kunnen intrekken.
  • Mix de bramen met de wittewijnazijn tot moes.
  • Breng op smaak met de honing, mosterd en wat peper en zout.
  • Laat dit zo’n zes tot acht uur staan.
  • De salade zelf maak je kort voor je wilt gaan eten.
  • Spoel je ‘wildplukboeketje’ met water schoon en scheur eventueel de grote bladen in stukken.
  • In dit recept hebben we lekker veel zuring en wilde rucola gebruikt, een mooie basis voor salade.
  • Gooi er nog wat bramen over en roer de dressing erdoor.
  • Een heerlijke combi met de zuring en rucola.
  • En voilà! Je zelf geplukte salade is klaar.

Notities

In de koelkast kun je de jam 2 tot 3 dagen goed bewaren.

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!
Bestel direct in onze webshop »
Trefwoord gezonde recepten, gezondgerecht, makkelijk koken, makkelijke recepten, recept met rundvlees, recepten, snel recept, snelle en gezonde recepten, vegan recept, veganistisch, vegatarische recepten, vleesgerecht
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!