Deze wildpluksalade met lekker veel zuring zit vol vitamines: pro-vitamine A, B1 en C.
Wildpluksalade met bramendressing
Ingredients
Voor de salade:
- 200 gram wilde kruiden en bloemen weegbree, zuring, wilde rucola, Oost-Indische kers, madeliefjes (blaadjes), klaverblad, komkommerkruid (bernagie), bieslook
- 2 handjes bramen vers geplukt
Voor de bramendressing:
- 75 gram bramen vers geplukt
- ½ deciliter wittewijnazijn
- 1 deciliter olijfolie
- ½ el honing
- ½ tl mosterd
- 1 snufje zout en peper
Instructions
- Maak de dressing een halve dag van tevoren, zodat de smaken lekker kunnen intrekken.
- Mix de bramen met de wittewijnazijn tot moes.
- Breng op smaak met de honing, mosterd en wat peper en zout.
- Laat dit zo’n zes tot acht uur staan.
- De salade zelf maak je kort voor je wilt gaan eten.
- Spoel je ‘wildplukboeketje’ met water schoon en scheur eventueel de grote bladen in stukken.
- In dit recept hebben we lekker veel zuring en wilde rucola gebruikt, een mooie basis voor salade.
- Gooi er nog wat bramen over en roer de dressing erdoor.
- Een heerlijke combi met de zuring en rucola.
- En voilà! Je zelf geplukte salade is klaar.