Ga terug
+ servings

Zelfgemaakte potaugurkjes in’t zuur

In zure bommen zit soms flink wat zout! Als je ze zelf maakt, bepaal je zelf het zoutquotum.
Bereidingstijd 18 minuten
Totale tijd 18 minuten
Gang Snack, Tussendoortjes
Porties 20 porties

Ingrediënten
  

  • 1 kilo verse augurken
  • 2 eetlepels mosterdzaad
  • 4 teentjes knoflook
  • 1,5 theelepel zout
  • ½ theelepel stukjes rode peper
  • 250 milliliter water
  • 250 milliliter azijn
  • Extra: (weck)potten

Instructies
 

  • Snijd of pers de knoflook fijn.
  • Doe alle ingrediënten (behalve de augurken) in een ruime pan.
  • Breng dit alles aan de kook.
  • Leg de augurken in schone warmtebestendige pot(ten).
  • Giet het hete azijnmengsel over de augurken en laat deze helemaal afkoelen.
  • Sluit goed af, zet de pot donker weg.
  • Zo blijven je eigen augurkjes enkele weken goed.
  • Als je zoetzure augurken wenst, kun je wat - zo’n 50 gram - rietsuiker toevoegen.

Notities

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!
Bestel direct in onze webshop »
Trefwoord gezonde recepten, gezondgerecht, makkelijk koken, makkelijke recepten, recept met rundvlees, recepten, snel recept, snelle en gezonde recepten, vegan recept, veganistisch, vegatarische recepten, vleesgerecht
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!