Zelfgemaakte potaugurkjes in’t zuur
In zure bommen zit soms flink wat zout! Als je ze zelf maakt, bepaal je zelf het zoutquotum.
Ingredients
- 1 kilo verse augurken
- 2 eetlepels mosterdzaad
- 4 teentjes knoflook
- 1,5 theelepel zout
- ½ theelepel stukjes rode peper
- 250 milliliter water
- 250 milliliter azijn
- Extra: (weck)potten
Instructions
- Snijd of pers de knoflook fijn.
- Doe alle ingrediënten (behalve de augurken) in een ruime pan.
- Breng dit alles aan de kook.
- Leg de augurken in schone warmtebestendige pot(ten).
- Giet het hete azijnmengsel over de augurken en laat deze helemaal afkoelen.
- Sluit goed af, zet de pot donker weg.
- Zo blijven je eigen augurkjes enkele weken goed.
- Als je zoetzure augurken wenst, kun je wat - zo’n 50 gram - rietsuiker toevoegen.
Notes
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker! Bestel direct in onze webshop » Tried this recipe?Let us know how it was!