Heerlijk zondags pompoenbrood met een zachte smaak. Rijk aan pompoen en lichtjes gekruid. Ideaal voor een gezellige zondagse brunch of als hartige traktatie bij de maaltijd!
Verwarm de oven op 175 °C en snijd de pompoenhelften in grove stukken.
Leg de stukken op een bakplaat met een klein laagje water.
Rooster de pompoen in 35 tot 40 minuten gaar.
Met een vork kun je testen of het vruchtvlees al zacht is.
Als de pompoen gaar is, haal je hem uit de oven.
Zet de oven niet uit!
Maak in de keukenmachine of met een staafmixer puree van de pompoen.
Meng het amandel- en kokosmeel samen de baking soda en het zeezout in een kom door elkaar.
Neem een andere kom en doe hier de eieren, ghee, honing, banaan, pompoenpuree en vanille-extract in.
Mix alles goed door elkaar.
De natte ingrediënten mogen vervolgens bij de droge.
Roer dit alles met een lepel tot een glad beslag.
Voeg dan de noten en zaden toe.
Vet je cakevorm in met kokosolie en giet het beslag erin.
Bak je brood in 45 minuten gaar.
Het is klaar als je er een satéprikker in kunt steken en hem er weer schoon uit haalt.
Strooi er voor het serveren nog wat zonnebloempitten overheen.
Notities
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!Bestel direct in onze webshop »
Trefwoord gezonde recepten, gezondgerecht, makkelijk koken, makkelijke recepten, recept met rundvlees, recepten, snel recept, snelle en gezonde recepten, vegan recept, veganistisch, vegatarische recepten, vleesgerecht
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!