Van pompoen word je vrolijk en niet alleen door zijn mooie oranje kleur
Zondags pompoenbrood
Ingredients
- 65 gram kokosmeel
- 65 gram amandelmeel
- 120 gram rijpe banaan geprakt
- 120 gram pompoen
- 50 gram ghee
- 1 theelepel baking soda
- 60 milliliter rauwe honing
- 60 gram noten of zaden naar keuze (handje vol)
- 4 stuks eieren
- ½ theelepel vanille-extract
- ½ theelepel zeezout
- 2 eetlepels zonnebloempitten
- 1 in kokosolie om te vetten
Instructions
- Verwarm de oven op 175 °C en snijd de pompoenhelften in grove stukken.
- Leg de stukken op een bakplaat met een klein laagje water.
- Rooster de pompoen in 35 tot 40 minuten gaar.
- Met een vork kun je testen of het vruchtvlees al zacht is.
- Als de pompoen gaar is, haal je hem uit de oven.
- Zet de oven niet uit!
- Maak in de keukenmachine of met een staafmixer puree van de pompoen.
- Meng het amandel- en kokosmeel samen de baking soda en het zeezout in een kom door elkaar.
- Neem een andere kom en doe hier de eieren, ghee, honing, banaan, pompoenpuree en vanille-extract in.
- Mix alles goed door elkaar.
- De natte ingrediënten mogen vervolgens bij de droge.
- Roer dit alles met een lepel tot een glad beslag.
- Voeg dan de noten en zaden toe.
- Vet je cakevorm in met kokosolie en giet het beslag erin.
- Bak je brood in 45 minuten gaar.
- Het is klaar als je er een satéprikker in kunt steken en hem er weer schoon uit haalt.
- Strooi er voor het serveren nog wat zonnebloempitten overheen.