Van pompoen word je vrolijk en niet alleen door zijn mooie oranje kleur
Zondags pompoenbrood
Ingredients
- 65 gram kokosmeel
- 65 gram amandelmeel
- 120 gram rijpe banaan geprakt
- 120 gram pompoen
- 50 gram ghee
- 1 theelepel baking soda
- 60 milliliter rauwe honing
- 60 gram noten of zaden naar keuze (handje vol)
- 4 stuks eieren
- ½ theelepel vanille-extract
- ½ theelepel zeezout
- 2 eetlepels zonnebloempitten
- 1 in kokosolie om te vetten
Instructions
- Verwarm de oven op 175 °C en snijd de pompoenhelften in grove stukken.
- Leg de stukken op een bakplaat met een klein laagje water.
- Rooster de pompoen in 35 tot 40 minuten gaar.
- Met een vork kun je testen of het vruchtvlees al zacht is.
- Als de pompoen gaar is, haal je hem uit de oven.
- Zet de oven niet uit!
- Maak in de keukenmachine of met een staafmixer puree van de pompoen.
- Meng het amandel- en kokosmeel samen de baking soda en het zeezout in een kom door elkaar.
- Neem een andere kom en doe hier de eieren, ghee, honing, banaan, pompoenpuree en vanille-extract in.
- Mix alles goed door elkaar.
- De natte ingrediënten mogen vervolgens bij de droge.
- Roer dit alles met een lepel tot een glad beslag.
- Voeg dan de noten en zaden toe.
- Vet je cakevorm in met kokosolie en giet het beslag erin.
- Bak je brood in 45 minuten gaar.
- Het is klaar als je er een satéprikker in kunt steken en hem er weer schoon uit haalt.
- Strooi er voor het serveren nog wat zonnebloempitten overheen.
Notes
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!
Bestel direct in onze webshop »
Recept, styling en fotografie door:![logo_ztrdg](https://gezondnu.nl/content/uploads/logo_ztrdg.png)