Aardbeiensalade, lekker & gezond (rijk aan Vitamine C)
[geen intro] Aardbeiensalade
Ingrediënten
- 2 takjes munt
- 1 st chioggia biet
- 400 gr aardbeien
- 2 el balsamicoazijn
- 50 gr walnoten
- 100 gr boerenplaatham
- 20 gr cranberries
- 400 gr lollo bionda sla
- 75 gr feta
- 1 snufje zout en peper
Instructies
- Snij de biet in dunne plakken.
- Snij de kroontjes van de aardbeien.
- Pureer de aarbeien met een staafmixer.
- Snij het overige deel in partjes.
- Maak een dressing door de aardbeienpuree en balsamicoazijn te mengen.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Bak de walnoten in een droge koekenpan tot ze licht gekleurd zijn.
- Meng de bietenschijven, aardbeien, walnoten, ham en cranberries door de sla.
- Hak de muntblaadjes grof, breek de feta in stukjes en verdeel over de salade.
- Schenk de dressing over de salade.