Aardbeiensalade, lekker & gezond (rijk aan Vitamine C)
Aardbeiensalade
Ingredients
- 2 takjes munt
- 1 st chioggia biet
- 400 gr aardbeien
- 2 el balsamicoazijn
- 50 gr walnoten
- 100 gr boerenplaatham
- 20 gr cranberries
- 400 gr lollo bionda sla
- 75 gr feta
- 1 snufje zout en peper
Instructions
- Snij de biet in dunne plakken.
- Snij de kroontjes van de aardbeien.
- Pureer de aarbeien met een staafmixer.
- Snij het overige deel in partjes.
- Maak een dressing door de aardbeienpuree en balsamicoazijn te mengen.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Bak de walnoten in een droge koekenpan tot ze licht gekleurd zijn.
- Meng de bietenschijven, aardbeien, walnoten, ham en cranberries door de sla.
- Hak de muntblaadjes grof, breek de feta in stukjes en verdeel over de salade.
- Schenk de dressing over de salade.
Notes
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!
Bestel direct in onze webshop »
Recept, styling en fotografie door:![logo_ztrdg](https://gezondnu.nl/content/uploads/logo_ztrdg.png)
Kijk op ztrdg.nl »
Tried this recipe?Let us know how it was!