Nee hoor, dit is geen slaapmutsje, noten zijn juist goed voor je concentratie
Notenmelk met lavendelbloempjes
Ingredients
- 250 gram rauwe amandelen met of zonder vlies 1 nacht geweekt
- 1 liter water
- 4 stuks dadels ontpit (afhankelijk van hoe zoet je de amandelmelk wilt)
- 1 tl vanille-extract
- 1,5 tl gedroogde lavendelknopjes
Extra nodig:
- 1 stuks afsluitbare fles van minimaal 1 liter
Instructions
- Laat de amandelen een nachtje weken in een liter water.
- Giet ze af en spoel ze af onder de koude kraan.
- Doe de amandelen, dadels, het vanille-extract en zout samen met een liter water in een blender.
- Als je wat minder water gebruikt, wordt de amandelmelk romiger.
- Voeg nu de lavendel toe.
- Zet het mengsel een uur in de koelkast, zodat de aroma’s er goed in kunnen trekken.
- Haal uit de koelkast en meng alle ingrediënten met een mixer op de hoogste snelheid zo’n twee minuten goed door elkaar.
- Leg nu een kaasdoek in een vergiet en zet deze op een grote maatbeker of kom.
- Giet het mengsel erdoorheen en probeer al het vocht eruit te persen.
- Je kunt de verse lavendel-amandelmelk in een afgesloten fles ongeveer drie à vier dagen bewaren in de koelkast.
Notes
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker! Bestel direct in onze webshop » Recept, styling en fotografie door:Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.