Nee hoor, dit is geen slaapmutsje, noten zijn juist goed voor je concentratie
[geen afbeelding] Notenmelk met lavendelbloempjes
Ingrediënten
- 250 gram rauwe amandelen met of zonder vlies 1 nacht geweekt
- 1 liter water
- 4 stuks dadels ontpit (afhankelijk van hoe zoet je de amandelmelk wilt)
- 1 tl vanille-extract
- 1,5 tl gedroogde lavendelknopjes
Extra nodig:
- 1 stuks afsluitbare fles van minimaal 1 liter
Instructies
- Laat de amandelen een nachtje weken in een liter water.
- Giet ze af en spoel ze af onder de koude kraan.
- Doe de amandelen, dadels, het vanille-extract en zout samen met een liter water in een blender.
- Als je wat minder water gebruikt, wordt de amandelmelk romiger.
- Voeg nu de lavendel toe.
- Zet het mengsel een uur in de koelkast, zodat de aroma’s er goed in kunnen trekken.
- Haal uit de koelkast en meng alle ingrediënten met een mixer op de hoogste snelheid zo’n twee minuten goed door elkaar.
- Leg nu een kaasdoek in een vergiet en zet deze op een grote maatbeker of kom.
- Giet het mengsel erdoorheen en probeer al het vocht eruit te persen.
- Je kunt de verse lavendel-amandelmelk in een afgesloten fles ongeveer drie à vier dagen bewaren in de koelkast.