Tijdens het kiemen worden zaadjes voorverteerd, waardoor de voedingsstoffen makkelijk opgenomen worden
Heldere paddenstoelensoep met kiemen
Ingredients
Nodig voor de bouillon:
- 20 gram eekhoorntjesbrood gedroogd
- 300 gram kastanjechampignons
- 1 stuk ui
- 1 teen knoflook
- 1 cm gember
- 1 el olijfolie
- 2 takjes tijm
- 100 milliliter wijn witte
- 1 liter water
- 2 stuks peperkorrels
- 1 stuk sjalot
Nodig voor garnituur:
- 1 teen teen knoflook
- 1 el olijfolie om te bakken
- 200 gram paddenstoelenmix
- 40 gram sangokiemen
- 1 snufje zout en peper naar smaak
Instructions
- Begin met het maken van de bouillon.
- Hiervoor week je het eekhoorntjesbrood in een kleine kom heet water; de paddenstoelen moeten net onder staan.
- Snijd vervolgens de kastanjechampignons, snipper de ui en hak een teen knoflook en de gember grof.
- Verwarm olie in een soeppan en voeg de ui, knoflook, gember en tijm toe.
- Fruit ze zo’n zes minuten.
- Giet het eekhoorntjesbrood af boven een schone pan. Let op: bewaar het vocht!
- Bak het eekhoorntjesbrood en de kastanjechampignons in de pan waarin je zojuist onder meer de ui hebt gebakken.
- Fruit ze nog vijf minuten mee.
- Blus af met witte wijn.
- Schenk het vocht van het eekhoorntjesbrood erbij.
- Voeg de peperkorrels toe en breng het geheel tegen de kook aan.
- Laat het een uur zachtjes trekken.
- Zeef de bouillon voorzichtig en laat hem afkoelen.
- Breng op smaak met zout.
- Nu begin je aan de garnituur.
- Snipper de sjalot en een teen knoflook.
- Verhit een koekenpan met wat olie en fruit de sjalot en knoflook zo'n drie minuten.
- Voeg de paddenstoelenmix toe en bak deze kort mee.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Je garnituur is nu klaar.
- Schep de bouillon in kommen of borden en garneer met de paddenstoelmix en de sangokiemen.