Tijdens het kiemen worden zaadjes voorverteerd, waardoor de voedingsstoffen makkelijk opgenomen worden
Heldere paddenstoelensoep met kiemen
Ingredients
Nodig voor de bouillon:
- 20 gram eekhoorntjesbrood gedroogd
- 300 gram kastanjechampignons
- 1 stuk ui
- 1 teen knoflook
- 1 cm gember
- 1 el olijfolie
- 2 takjes tijm
- 100 milliliter wijn witte
- 1 liter water
- 2 stuks peperkorrels
- 1 stuk sjalot
Nodig voor garnituur:
- 1 teen teen knoflook
- 1 el olijfolie om te bakken
- 200 gram paddenstoelenmix
- 40 gram sangokiemen
- 1 snufje zout en peper naar smaak
Instructions
- Begin met het maken van de bouillon.
- Hiervoor week je het eekhoorntjesbrood in een kleine kom heet water; de paddenstoelen moeten net onder staan.
- Snijd vervolgens de kastanjechampignons, snipper de ui en hak een teen knoflook en de gember grof.
- Verwarm olie in een soeppan en voeg de ui, knoflook, gember en tijm toe.
- Fruit ze zo’n zes minuten.
- Giet het eekhoorntjesbrood af boven een schone pan. Let op: bewaar het vocht!
- Bak het eekhoorntjesbrood en de kastanjechampignons in de pan waarin je zojuist onder meer de ui hebt gebakken.
- Fruit ze nog vijf minuten mee.
- Blus af met witte wijn.
- Schenk het vocht van het eekhoorntjesbrood erbij.
- Voeg de peperkorrels toe en breng het geheel tegen de kook aan.
- Laat het een uur zachtjes trekken.
- Zeef de bouillon voorzichtig en laat hem afkoelen.
- Breng op smaak met zout.
- Nu begin je aan de garnituur.
- Snipper de sjalot en een teen knoflook.
- Verhit een koekenpan met wat olie en fruit de sjalot en knoflook zo'n drie minuten.
- Voeg de paddenstoelenmix toe en bak deze kort mee.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Je garnituur is nu klaar.
- Schep de bouillon in kommen of borden en garneer met de paddenstoelmix en de sangokiemen.
Notes
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!
Bestel direct in onze webshop »
Recept, styling en fotografie door:![logo_ztrdg](https://gezondnu.nl/content/uploads/logo_ztrdg.png)