Warme herfst met frisse bite
Zuurkoolstamppot met mosterd-appeltjes
Lekkere stamppot, die zorgt voor een smaakvolle combinatie van zuur en zoet. Lekker als hoofdgerecht tijdens de koudere maanden, met een verassende zoet- hete twist door de mosterd- appeltjes.
Ingredients
- 1 stuk ui
- 400 gram spekjes
- 700 gram Aardappelen
- 500 gram zuurkool
- 2 stuk elstarappeltjes
- 2 el grove mosterd
- 30 ml melk
- 2 takjes peterselie
- 1 snufje zout en peper
Instructions
- Snij de ui in halve ringen.
- Verhit een koekenpan en bak daarin de spekjes knapperig, voeg op het laatst de ui toe.
- Schil de aardappelen en doe ze samen met de zuurkool in een pan met deksel.
- Voeg een bodempje water toe en kook beide in ca. 20 min. gaar.
- Snij de appeltjes in partjes en schep ze door de mosterd heen.
- Giet de aardappelen en zuurkool af en stamp tot een fijne stamp.
- Voeg eventueel een scheutje melk toe om het geheel wat smeuïger te maken.
- Breng vervolgens op smaak met zout en peper.
- Schep de gebakken spekjes door de stamp.
- Serveer de stamp samen met de appeltjes en garneer met fijngesneden peterselie.
Notes
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker! Bestel direct in onze webshop » Tried this recipe?Let us know how it was!