Lekker gestoomde vis. Zacht voor je maag, heerlijk voor de lijn
[geen intro] Zaligzacht gestoomde kabeljauw met noedels
Ingrediënten
- 250 gram eiernoedels
- 2 stuks wortelen
- 1 stuks komkommer
- 0,5 stuks rammenas
- 4 takjes peterselie
- 2 takjes koriander
- 2 takjes munt
- 1 el sesamzaad
- 2 stuks kabeljauwfilet
- 1 snufje zout en peper naar smaak
- 1 centimeter gember
Voor de dressing: 3 eetlepels azijn
- 2 el sojasaus
- 2 el vissaus
- 1 el pinda’s
- 40 gram radijskiemen sagokiemen
EXTRA NODIG:
- Kookpan waar een stoommandje op geplaatst kan worden
- bakpapier
- stoommandje
Instructies
- Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Zet ze even weg om af te koelen
- Snijd de wortelen, komkommer en rammenas in dunne reepjes
- Hak de peterselie, koriander en munt grof
- Meng de groenten en kruiden door de afgekoelde noedels
- Rooster het sesamzaad kort in een droge koekenpan
- Neem nu een pan waarin gestoomd kan worden, vul deze met een laagje water en breng dit aan de kook
- Bestrooi de kabeljauw met zout en peper
- Schil de gember en snijd in dunne reepjes
- Knip een cirkel uit het bakpapier en plaats deze in de stoommand (dit voorkomt dat de vis blijft plakken)
- Doe de vis in de stoommand en strooi er gember over
- Plaats de stoommand op de pan met kokend water, zet het vuur laag en doe de deksel op de stoommand
- Stoom de kabeljauwfilet in zo’n vijf minuten gaar
- Meng voor de dressing azijn, sojasaus en vissaus en schenk over de salade
- Hak de pinda’s grof en strooi ze samen met de radijskiemen en sesamzaadjes over de salade.