Op zoek naar een superportie essentiële vetzuren? Eat this! Zalm, zeewier en avocado – drie belangrijke antirimpelingrediënten op één bord
Zeewiersalade met zalm en avocado
Ingredients
- 300 gram jasmijnrijst
- rijstazijn
- ½ stuk winterpeen
- 8 stuk radijsjes
- 500 gram zalm vers
- 1 stuk avocado
- 1 stuk komkommer
- 2 tl sesamzaad zwart
- 100 gram zeewiersalade wakame
- 2 stuk bosuitjes
dressing
- 2 tl rijstazijn
- 2 tl sesamolie
- 2 tl miso dashi
- 2 el water
- 1 mespunt chilivlokken
Instructions
- Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Giet de rijst af en spoel af met koud water, breng op smaak met rijstazijn en zet weg in de koelkast tot de rijst is afgekoeld.
- Maak de dressing: vermeng de rijstazijn met de sesamolie, miso dashi, het water en de chilivlokken.
- Snijd de wortel en de radijsjes in heel dunne reepjes.
- De zalm mag in blokjes.
- Snijd de avocado in lange plakken en de komkommer in linten.
- Schep de rijst in grote kommen.
- Versier met alle groenten en vis.
- Maak af met de zeewiersalade, dressing, sesamzaad en knip er bosuitjes overheen.