Lekker om warm te eten, heerlijk om koud mee te nemen.
Spinaziepannenkoekje met kaas
Ingredients
- 1 sjalot
- 1 teen knoflook
- 2 el olijfolie extra vergine
- 150 gram spinazie
- peper en zout naar smaak
- 250 gram bloem
- 9 gram gist
- 250 milliliter lauwe melk
- 1 ei
- boter om te bakken
- plakjes kaas
- 1 handje tuinkers
Instructions
- Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Verwarm een koekenpan met olijfolie en bak de sjalotten glazig.
- Voeg de knoflook toe en bak nog even kort mee.
- Roer de spinazie (houd wat blaadjes achter voor de garnering) door de pan en laat het slinken. Schep het spinaziemengsel in een keukenmachine en pureer tot een egale massa.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Zeef de bloem in een grote kom en voeg hier de gist en een snufje zout aan toe.
- Giet de lauwe melk in de kom en roer dit samen met het ei goed door.
- Roer tot slot de spinazie erdoorheen.
- Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat minimaal een uur op een warme plek rijzen.
- Verwarm de oven voor op 180 ºC.
- Roer het pannenkoekenbeslag nog een keer door.
- Verwarm een koekenpan en smelt hierin wat boter.
- Schep met een eetlepel (of ijsbolletjestang) drie hoopjes beslag in de koekenpan.
- Bak de pannenkoekjes op laag vuur gaar en aan beide kanten bruin.
- Ga door totdat het beslag op is.
- Beleg de pannenkoeken met plakjes kaas en strooi er tuinkers over.
Notes
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker! Bestel direct in onze webshop » Recept, styling en fotografie door:Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.
Kijk op ztrdg.nl »
Tried this recipe?Let us know how it was!