Lekker om warm te eten, heerlijk om koud mee te nemen.
[geen intro] Spinaziepannenkoekje met kaas
Ingrediënten
- 1 sjalot
- 1 teen knoflook
- 2 el olijfolie extra vergine
- 150 gram spinazie
- peper en zout naar smaak
- 250 gram bloem
- 9 gram gist
- 250 milliliter lauwe melk
- 1 ei
- boter om te bakken
- plakjes kaas
- 1 handje tuinkers
Instructies
- Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Verwarm een koekenpan met olijfolie en bak de sjalotten glazig.
- Voeg de knoflook toe en bak nog even kort mee.
- Roer de spinazie (houd wat blaadjes achter voor de garnering) door de pan en laat het slinken. Schep het spinaziemengsel in een keukenmachine en pureer tot een egale massa.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Zeef de bloem in een grote kom en voeg hier de gist en een snufje zout aan toe.
- Giet de lauwe melk in de kom en roer dit samen met het ei goed door.
- Roer tot slot de spinazie erdoorheen.
- Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat minimaal een uur op een warme plek rijzen.
- Verwarm de oven voor op 180 ºC.
- Roer het pannenkoekenbeslag nog een keer door.
- Verwarm een koekenpan en smelt hierin wat boter.
- Schep met een eetlepel (of ijsbolletjestang) drie hoopjes beslag in de koekenpan.
- Bak de pannenkoekjes op laag vuur gaar en aan beide kanten bruin.
- Ga door totdat het beslag op is.
- Beleg de pannenkoeken met plakjes kaas en strooi er tuinkers over.