Geserveerd met een paar sneetjes toast en bonen is dit een heerlijke (br)lunch waar je de dag mee doorkomt!
De avocadosalsa vult de maiskoekjes goed aan. Het is de moeite waard polentameel op voorraad te hebben. Eenmaal gemaakt zijn de koekjes een paar dagen in de koelkast houdbaar en ze kunnen ook worden ingevroren. Hummus is er ook lekker bij.
Dit recept is afkomstig uit het kookboek: De Wereld van de Happy Pear
Maiskoekjes met avocadosalsa
Ingredients
- 1 blikje maiskorrels 340 gram
- 2 tenen knoflook
- 1/2 rode chilipeper
- 3 lente-uitjes
- 2 eetlepels gemalen lijnzaad
- 8 eetlepels polentameel plus extra voor het wentelen
- 1/2 limoensap
- 1 theelepel zout
- 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 eetlepel olie
Voor de salsa:
- 1 tomaat
- 1 avocado
- enkele takjes verse koriander
- 1 limoensap
- 1/2 theelepel zout
- 1/4 theelepel versgemalen zwarte peper
- 1/2 theelepel chilivlokken
Instructions
- Giet de mais af en spoel de korrels grondig af.
- Pel de knoflook.
- Verwijder het zaad van de rode peper en hak de peper fijn (laat het zaad zitten als je van scherp houdt), evenals de knoflook en de lente-ui.
- Doe dit alles in een blender.
- Voeg de overige ingrediënten voor de koekjes toe (behalve het extra polentameel en de olie) en schakel de blender een minuutje in, tot er een samenhangend deeg ontstaat.
- Verdeel dit in 4–6 balletjes en druk elk daarvan plat voor een koekvorm.
- Schep voordat je gaat bakken een paar eetlepels polentameel op een bord en haal de koekjes daar doorheen om ze uit te laten drogen.
- Doe 1 eetlepel olie in een pan en verwarm deze 1 minuut op hoog vuur.
- Zet het vuur dan op matig en bak de koekjes aan beide kanten goudbruin.
- Dit zal zo’n 5 minuten duren, en wij bakken er twee tegelijk.
- Snijd de tomaat en het avocadovruchtvlees in blokjes en hak de koriander grof.
- Doe dit alles in een grote kom en voeg de resterende ingrediënten voor de salsa toe.
- Meng alles goed.
- Serveer de koekjes met een schepje salsa.