Sommige ‘vreemde’ producten zijn zo ingeburgerd dat ze bijna Hollands zijn geworden
Groentepita’s met komkommersaus
Ingredients
Voor de pita’s:
- 400 gram tarwebloem
- 300 gram yoghurt
- 6 el water
- 12 gram bakpoeder
- 6 gram zout
Voor de vulling:
- 4 bietjes middelgrote
- 150 gram spinazie Verse
- 300 gram feta
- 1 bosje koriander
Voor de saus:
- 250 gram Griekse yoghurt
- ½ komkommer
- 1 teen knoflook
- 1 bakje hummus
- zout en peper
Instructions
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Was de bieten, verwijder de wortels en andere oneffenheden.
- Snijd ze in grove stukken.
- Leg de groenten in een ovenschaal en besprenkel deze met olijfolie.
- Laat ze in de oven 45 minuten roosteren.
- Meng de bloem met het bakpoeder en zeef dit boven een kom.
- Voeg de yoghurt, zout en water toe en meng alle ingrediënten goed door elkaar met een vork.
- Bestuif je aanrecht en je handen met een beetje bloem.
- Kneed dan tien minuten tot je een soepel deeg hebt.
- Laat het afgedekt een kwartiertje rusten.
- Zorg ondertussen dat de grillpan goed heet is.
- Verdeel het deeg in acht porties.
- Strooi een beetje bloem op je werkblad en rol het deeg zo dun mogelijk uit zonder dat het scheurt.
- Grill de broodjes in 1,5 tot 2 minuten per kant in een hete grillpan of koekenpan.
- Als ze aan beide kanten mooi knapperig zijn en luchtig aanvoelen, zijn ze klaar.
- Meng voor het sausje de yoghurt met de geraspte komkommer en knoflook en breng op smaak met zout en peper.
- Beleg de pita’s met rauwe spinazie, bietjes, feta, koriander, humus en de yoghurtsaus.
Notes
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!Bestel direct in onze webshop »
Recept, styling en fotografie door:Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.