Sommige ‘vreemde’ producten zijn zo ingeburgerd dat ze bijna Hollands zijn geworden
[geen afbeelding] Groentepita’s met komkommersaus
Ingrediënten
Voor de pita’s:
- 400 gram tarwebloem
- 300 gram yoghurt
- 6 el water
- 12 gram bakpoeder
- 6 gram zout
Voor de vulling:
- 4 bietjes middelgrote
- 150 gram spinazie Verse
- 300 gram feta
- 1 bosje koriander
Voor de saus:
- 250 gram Griekse yoghurt
- ½ komkommer
- 1 teen knoflook
- 1 bakje hummus
- zout en peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Was de bieten, verwijder de wortels en andere oneffenheden.
- Snijd ze in grove stukken.
- Leg de groenten in een ovenschaal en besprenkel deze met olijfolie.
- Laat ze in de oven 45 minuten roosteren.
- Meng de bloem met het bakpoeder en zeef dit boven een kom.
- Voeg de yoghurt, zout en water toe en meng alle ingrediënten goed door elkaar met een vork.
- Bestuif je aanrecht en je handen met een beetje bloem.
- Kneed dan tien minuten tot je een soepel deeg hebt.
- Laat het afgedekt een kwartiertje rusten.
- Zorg ondertussen dat de grillpan goed heet is.
- Verdeel het deeg in acht porties.
- Strooi een beetje bloem op je werkblad en rol het deeg zo dun mogelijk uit zonder dat het scheurt.
- Grill de broodjes in 1,5 tot 2 minuten per kant in een hete grillpan of koekenpan.
- Als ze aan beide kanten mooi knapperig zijn en luchtig aanvoelen, zijn ze klaar.
- Meng voor het sausje de yoghurt met de geraspte komkommer en knoflook en breng op smaak met zout en peper.
- Beleg de pita’s met rauwe spinazie, bietjes, feta, koriander, humus en de yoghurtsaus.