Paddenstoelen nemen makkelijk geurtjes over, dus leg ze bijvoorbeeld niet naast rijp fruit in de koelkast
Gebakken paddenstoelen met een eitje en zuurdesembrood
Ingredients
- 200 gram seizoenspaddenstoelenmix
- 4 plakjes gerookte ontbijtspek (optioneel)
- 4 sneden brood zuurdesem
- 2 eieren
- verse tijm
- peper naar smaak
Instructions
- Bak het ontbijtspek krokant in een koekenpan.
- Breng ondertussen een kleine pan met water aan de kook.
- Kook de eitjes in zo’n vier minuten zacht.
- Zet een grillpan op het vuur en laat heet worden.
- Snijd flinke plakken van het zuurdesembrood en smeer ze in met olijfolie.
- Gril het brood elke kant in drie minuten goudbruin.
- Bak de paddenstoelen met een scheut olijfolie in enkele minuten gaar en licht bruin.
- Verdeel de paddenstoelen, ontbijtspek, brood en het eitje over twee borden en breng op smaak met peper en verse tijm.
- Serveer met een groene salade.
Notes
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!Bestel direct in onze webshop »
Recept, styling en fotografie door:Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.