Combineertip – Zorg dat in een gerecht uiteenlopende smaken samenkomen, zoals fris en zoet of zout en aards
Verse vijgen met geitenkaas en sticky noten
Ingredients
- 8-10 verse vijgen
- 125 gram geitenkaas 55+ zachte
- 5 takjes tijm
Sticky noten:
- 150 gram gemengde noten
- 2 el ahornsiroop
- klontje boter
- ½ tl zout
- ½ tl gedroogde chilipeper
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Begin met de sticky noten.
- Doe de ahornsiroop en het klontje boter in een klein pannetje en verwarm tot de boter is gesmolten.
- Voeg de noten toe en roer goed door.
- Spreid de noten gelijkmatig uit over een bakpapiertje en verdeel het zout en de gedroogde chilipeper erover.
- Laat het ruim een uur iets uitharden.
- Snijd de vijgen in vier parten maar niet helemaal door, zodat ze hun vorm behouden.
- Vul de vijgen met de geitenkaas, tijm, peper en zout.
- Zet de vijgen zeven minuten in de oven tot de geitenkaas is gesmolten.
- Serveer de vijgen samen met de sticky noten en verdeel er nog wat verse tijm over.
Notes
¡kook!NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!Bestel direct in onze webshop » |