Koken zien als een moetje, dat gaat er bij Pien Wekking niet in. Koken is een love language, een manier om te laten zien hoeveel liefde je voor jezelf én de mensen voor wie je kookt hebt. Ze deelt haar recept voor farrosalade uit haar nieuwste boek Pien laat je eten zien – vol.2.
“Farro is een oude tarwesoort die populair is om zijn nootachtige smaak, zachte textuur en voedingswaarde. Ik gebruik het vaak voor salades, maar het is ook heerlijk in soep. Deze farrosalade is een aanrader voor je vaste repertoire omdat je hem makkelijk kunt aanvullen met ingrediënten die je nog in huis hebt of die je voorkeur hebben.”
Farrosalade met artisjok
Nodig voor de salade:
200 g ongekookte farro, alternatief: spelt – 50 g rucola – 100 g gegrilde artisjokharten uit pot, in stukjes – 100 g mozzarella, in stukjes of bolletjes – 100 g groene olijven, gehalveerd
Nodig voor de dressing:
80 g zongedroogde tomaat op olie, uitlekgewicht en in reepjes gesneden – 2 el balsamicoazijn – 4 el water – 2 tl dijonmosterd – 5 g basilicum – 2 el citroensap – 1 tl honing – 5 el olie uit de pot van de zongedroogde tomaat – peper – zout
Zo maak je het
Kook de farro zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en laat de farro minstens 10 minuten afkoelen. Maak de dressing door alle ingrediënten behalve de olie in een blender of keukenmachine te blenden tot een gladde saus. Voeg daarna de olie toe en meng opnieuw. Proef en voeg indien gewenst peper en zout toe en eventueel wat water of olie om de saus te verdunnen. Meng de farro met de dressing en voeg de rucola, artisjokharten, mozzarella en groene olijven toe.
Meer receptinspiratie? Ga voor bloemkoolroosjes in zoetzure saus, verfrissende saladerecepten of maak je eigen buddha bowl.
Volg ons ook op Instagram, Facebook en TikTok. Meer Gezondnu? Neem dan een kijkje in het magazine en schrijf je in voor de nieuwsbrief.