Shiitake-omelet met quinoa en broccoli
Voor extra energie eet je deze Shiitake-omelet. Een bron van vitamine C door de broccoli en voedzaam door de quinoa.
Ingredients
- 50 gram quinoa
- 1 stronkje brocolli (in roosjes)
- 60 gram shiitakepaddenstoelen
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 kleine eieren
- zout en peper
- 2 centimeter verse gember
- zoute sojasaus (eventueel tamari, dit is glutenvrije sojasaus)
- sesamzaad en cashewnoten
- ruime koekenpan
Instructions
- Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking in zo’n vijftien minuten gaar en zet een pannetje water met zout op voor de broccoli.
- Rasp de gember fijn. Snijd de shiitakes in plakjes. Kluts de eieren los in een kom.
- Bak de shiitakes in de olie bruin, verspreid ze in de pan en zet het vuur laag.
- Giet het eimengsel erop en laat het langzaam stollen tot een grote, platte omelet.
- Kook de broccoli in het kokende water in een minuut of vier beetgaar.
- Giet hem af en meng de geraspte gember en quinoa erdoor.
- Breng op smaak met sojasaus en peper. Halveer de omelet.
- Verdeel de helften over twee borden.
- Schep het broccoli-quinoamengsel erop en vouw ze dicht.
- Bestrooi met sesamzaad en cashewnoten.
Notes
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker! Bestel direct in onze webshop » Tried this recipe?Let us know how it was!