<-- NIET ACTIEF -->

Is je maandelijkse feestje weer aangebroken? Ongesteld zijn hoort er vaak bij als je een baarmoeder hebt, maar die menstruatiepijn went nooit. Wat we wel kunnen doen: jou behoeden voor de grootste valkuilen wanneer je iets wilt doen tegen menstruatiepijn.

1. Jezelf troosten met comfort food

Hoe verleidelijk het ook klinkt, je menstruatie is geen smoes om je gezonde eetpatroon links te laten liggen. Ook niet als de pijn te hevig wordt. Snak je naar chocola, koekjes of ijs? Blijf erbij uit de buurt. Je lichaam is rond en tijdens je menstruatie al extra gevoelig voor een piekende bloedsuikerspiegel en heeft juist gezonde voeding nodig. Het eten van veel suiker zorg voor mood swings en nog méér trek. Trakteer je lichaam alleen op het allerbeste.

Tip: Zet ijzer en vitamine B op het menu. Dit zijn de stoffen die alle mensen met een baarmoeder nodig hebben tijdens de menstruatie. Zeker omdat je veel bloed verliest. In bladgroenten en avocado zitten deze stoffen állebei.

2. Pijnstillers voor menstruatiepijn slikken

Trap er niet in. Pijnstillers die zogenaamd ontwikkeld zijn tegen menstruatiepijn werken niet anders dan een gewone paracetamol, blijkt uit onderzoek. Je betaalt er alleen wel veel meer voor. Slik pijnstillers niet standaard als je menstruatiepijn hebt, maar als je het doet: ga dan voor een paracetamol.

Tip: Ontspanning kan menstruatiepijn op een natuurlijke manier verlichten. Of drink een kop verse gemberthee, wat bekend staat om de pijnstillende werking.

3. Niet sporten

Als je ongesteld bent, mag je het heus wel wat rustiger aan doen, maar blijf niet uren op de bank hangen of in bed liggen. Als je rustig sport komen er namelijk stofjes vrij die kramp en pijn kunnen verlichten. Doe je dit ook nog buiten? Dan zal je humeur en lichaam al helemaal een boost te krijgen.

Tip: Kies voor een rustige sport zoals wandelen, fietsen, zwemmen of yoga. Je zult je daarna echt beter voelen.

Gezondheid kan soms behoorlijk ingewikkeld worden. Waarom zou je er dan überhaupt aan beginnen? Hé hola, zo zijn we niet getrouwd. In deze rubriek tackelen we veelgemaakte fouten én trommelen we per valkuil de beste tips voor je op. Zo wordt kiezen voor gezond ineens een piece of cake (nou ja, niet letterlijk).

Morgen kliekjes op het menu? Voorkom dan deze valkuilen.