<-- NIET ACTIEF -->

Make-up eraf halen, velen van ons vinden het een crime. Wattenschijfje na wattenschijfje gebruiken en blijven zitten met een rode, geïrriteerde huid door al dat geboen. Kan dat niet beter? Ik testte de SuperSkin reinigingsolie van Chi die belooft op een milde manier je gezicht te reinigen.

Als er iets is wat ik van mijn moeder geleerd heb op het gebied van gezichtsverzorging, is het dat je altijd je make-up eraf moet halen. Door deze wijze raad ben ik al jaren op zoek naar de beste manier om dit te doen. Zo experimenteerde ik met kokosolie, wasbare wattenschijfjes, honing (slecht idee!) en allerlei soorten gezichtsreinigers van de drogist. Een écht fijn product, heb ik tot de dag van vandaag nog niet gevonden. Daarom ben ik heel benieuwd of de SuperSkin reinigingsolie van Chi aan al mijn wensen voldoet. De Chi Superskin oliën komen in drie varianten, voor de normale huid tot vette huid, de gevoelige huid en de ouder wordende huid. En fijn: ze hebben ook een aftersun!

Natuurlijke reinigingsolie

Van alle producten die ik dagelijks op mijn gezicht smeer, vind ik het belangrijk dat ze zo natuurlijk mogelijk zijn. Met de reinigingsolie van Chi zit dat wel snor. Op de glazen verpakking – een pluspunt – lees ik dat het honderd procent natuurlijk en biologisch is. Zo bestaat de cleansing oil uit biologische werkzame oliën van jojoba, zonnebloempit, kokos en abrikozenpit en is het aangevuld met een mix van essentiële oliën van Chi. Het voordeel van deze plantenoliën schijnt te zijn dat ze van nature werkzame huidverzorgende ingrediënten bevatten, zoals vitamine E en essentiële vetzuren. Deze voedingsstoffen verzachten, voeden en beschermen de huid. En dat niet alleen: de huid neemt deze plantoliën ook makkelijker op omdat het veel lijkt op sebum, het natuurlijke huidvet.

In 5 minuten make-uploos

Vlak voordat ik in bed duik, test ik de reinigingsolie van Chi. De beschrijving op de verpakking is duidelijk: breng één à twee pompjes van de olie op een vochtig wattenschijfje aan en verwijder hiermee (oog)make-up en reinig de huid. Spoel na met water. Dat de olie in een pompje zit, vind ik fijn. Niet alleen kun je het zo goed doseren, er komen ook geen bacteriën bij het product. Als ik de verpakking heb bestudeerd, breng ik de olie aan op een vochtig wattenschijfje en haal het voorzichtig over mijn ogen. Ik draag die dag mascara (niet-waterproof) en eyeliner. Na één keer zachtjes wrijven is het meeste van mijn make-up verdwenen. Ik gebruik een tweede watje om de restjes te verwijderen en de rest van mijn gezicht schoon te maken. Na minder dan vijf minuten zie ik mijn make-uploze gezicht in de spiegel. Makkie dus! Het advies om na te spoelen met water, vind ik goed. Doe je dit niet, dan blijft er een olieachtig laagje op je huid achter. Iets waar ik geen fan van ben. De geur van de reinigingsolie is subtiel. Ik kan de geuren niet plaatsen, maar lees op de website van Chi dat het een mix van ceder atlas, benzoë en litsea is. Niet mijn favoriete geur, ik moet er dan ook even wennen.

Mijn eindoordeel

De volgende dag word ik wakker met een schoon en make-uploos gezicht. Soms denk ik dat ik mijn make-up er nauwkeurig af heb gehaald, maar word ik toch wakker met mascara onder mijn ogen. Het pandabeer-effect. Vandaag is dat niet het geval. Mijn huid lijkt ook goed op de reinigingsolie van Chi te reageren. Het komt weleens voor dat ik na het gebruik van nieuwe gezichtsverzorging wakker word met een puist op mijn kin of een vlekkerige huid. Natuurlijk blijft wel de vraag hoe mijn huid eruitziet na een maand gebruik. Al met al ben ik enthousiast over de reinigingsolie. Het is een natuurlijk product, mijn make-up verwijder ik er binnen no-time mee en de cocktail van oliën lijkt mijn huid goed te verzorgen. Kon je het ook gebruiken zonder wattenschijfje, dan was ik helemaal om. Want: hoe minder afval, hoe beter.

Voor de test hebben we van Chi een product ontvangen. De te(k)st is onafhankelijk tot stand gekomen. Chi Natural Life is al meer dan 40 jaar verbonden met de wereldwijde natuur. Over de hele wereld selecteren ze de beste, 100% natuurlijke grondstoffen voor hun producten. Alle SuperSkin Oils bestaan uit gezichtsoliën en een aftersun met 100 procent plantaardige, werkzame oliën van biologische kwaliteit en worden geadviseerd door schoonheidsspecialisten. Pure plantpower voor je huid!