<-- NIET ACTIEF -->

Het is echt waar: mensen met een hond leven gezonder, zijn gelukkiger én fitter. Nu willen we niet iedereen aanmoedigen om per direct zo’n trouwe viervoeter in huis te halen, maar voor je gezondheid is een huisdier wel een goed idee. Deze vijf redenen bewijzen dat.

Een huisdier hebben is niet alleen heel gezellig, maar ook goed voor je gezondheid. Hondeneigenaren hebben bijvoorbeeld minder last van stress, lachen vaker en zijn socialer. En mensen met een hond zijn een stuk fitter dan de meeste mensen. Hoe dat komt? We hebben vijf redenen op een rij gezet.

1. Door weer en wind

Of het nu met bakken uit de hemel komt, de zon schijnt of er een grote storm op komst is. Als je een hond hebt, moet je ‘m uitlaten. Doordat mensen met een hond dagelijks buiten komen en zo in beweging zijn, krijgt hun gezondheid een boost. Buiten zijn houd je fit en die wisselende temperaturen zijn goed voor je weerstand, de aanmaak van vitamine D en het vermindert stress. Regenjas aan en gaan!

2. Betere conditie door een huisdier

Doordat je met een hond vaak buiten bent, werk je ook aan je conditie en verbrand je calorieën. Dat werkt als een boost voor je gezondheid. Hondenbezitters zouden zelfs meer bewegen dan de aanbevolen hoeveelheid lichaamsbeweging. Met je trouwe viervoeter is het nu eenmaal veel leuker om een blokje om te gaan of een mooi boswandeling te maken. Ook blijkt dat mensen met een huisdier sowieso al een actievere leefstijl hebben.

3. Nooit alleen sporten

Samen sporten is veel leuker en met een hond ben je nooit alleen. Mensen met een huisdier hebben geen sportschool nodig, want een hond kan een perfecte buddy zijn om mee te zwemmen, skeeleren, hardlopen, fietsen en wandelen. Bouw dit in het begin natuurlijk wel rustig op. Door samen te sporten, houd je niet alleen jezelf maar ook je hond fit. Een win-win situatie!

4. Goed voor je hart en vaten

Een gezond hart is belangrijk om fit te blijven. Door de vele kilometers die je met een hond aflegt, verklein je de kans op hart- en vaatziekten. Daarbij geeft al die beweging je ook nog eens een fit en energiek gevoel. Een hond zal je dankbaar zijn, want ook huisdieren blijven langer fit door het vele bewegen.

5. Fit oud worden

Honden zorgen ervoor dat je fitter oud wordt. Uit onderzoek blijkt dat het hebben van een hond ervoor zorgt dat je je minder eenzaam voelt en na je pensioen nog steeds een gevoel van betekenis hebt. Hoe ouder je bent, hoe belangrijker dat wordt. En ook oudere mensen moeten hun hond uitlaten, waardoor een huisdier het makkelijker maakt om in beweging te blijven.

Lees meer over dit onderwerp