<-- NIET ACTIEF -->

Blijf jij deze zomer thuis? Je bent niet de enige: vakanties worden steeds duurder en het coronavirus gooit ook wat roet in het eten. Maar dat mag de pret niet drukken. Er zijn genoeg manieren om vakantie te vieren zonder het huis te hoeven verlaten. We geven 7 ideeën voor een gezonde staycation!

1. Kampeer in de achtertuin

Dit jaar zet jij je tent niet neer op je favoriete camping in Frankrijk, maar in je achtertuin. Oké, het is niet helemaal hetzelfde maar fun is gegarandeerd! Check wel even het weerbericht; een warme dag met weinig afkoeling is natuurlijk het beste. Richt het tentje in met lekkere dekbedden en een luchtbed of matras. Erg gezellig en zelfs romantisch. Natuurlijk mag een heerlijk kampvuur niet ontbreken. En kijk vooral ook even omhoog naar de sterren! Oh, en misschien wel het grootste voordeel van in de achtertuin kamperen: als je naar de wc moet, loop je gewoon zonder wc-rol onder je arm naar je eigen, schone, vertrouwde wc.

2. Organiseer thuis een spadag

Misschien ben je gewend om tijdens je vakantie heerlijk een dagje naar de spa te gaan. Geen stress! Dit kun je hartstikke goed nabootsen in je eigen huis. Begin met een heerlijk warm bad. Vergeet vooral de badparels niet. Of ga voor een lekkere bruisbal. Laat ondertussen een gezichtsmaskertje intrekken en ontspan!

3. Creëer thuis een bioscoopzaal

Licht uit, film aan! Een film kijken alsof je in de bioscoop zit, maar dan zonder pratende mensen en doorgezakte stoelen. Wie wil dat nou niet? Creëer een knus plekje in bijvoorbeeld je woonkamer of slaapkamer. Zorg dat je comfortabel ligt, dus pak wat kussens en dekens erbij om het nog lekkerder te maken. Zet dan je favoriete film aan op je tv of laptop. Maak je kamer helemaal donker en creëer een echte bioscoopsfeer door het geluid aan een box te verbinden. Als laatste, niet te vergeten: snacks! Maak gemakkelijk je eigen popcorn of nachoschotel.

4. Host je eigen vakantie cocktailparty

Als je aan vakantie denkt, denk je misschien ook snel aan cocktails. Voor deze zomerse drankjes mag je vaak flink in de buidel tasten op plaats van bestemming. Maak ze daarom deze zomer zelf! Nodig een paar vrienden en/of vriendinnen uit en maak jullie eigen cocktails. Kies een paar recepten uit, koop de juiste ingrediënten en shaken maar! Je favoriete mojito of martini heb je zo gemaakt. Liever geen alcohol? Maak dan een mocktail. Dat is niet alleen net zo lekker, het scheelt ook nog eens een kater.

5. Plof neer in een hangmat

Tijdens je vakantie is niets zo lekker als een beetje lummelen, hangen en lanterfanten. Daarom is het zeker geen overbodige luxe om deze zomer een hangmat aan te schaffen. Je kunt een hangmat natuurlijk stevig vastmaken aan twee bomen, maar tegenwoordig verkopen ze genoeg hangmatten met standaard. Ook leuk: maak je eigen hangmat van katoen. Op Pinterest is genoeg inspiratie te vinden. Vervolgens kun je in je hangmat heerlijk wegdromen of een boek lezen.

6. Kook een buitenlands gerecht

Ben jij dol op Spaanse Paella of die traditionele Italiaanse pasta? Stap zelf de keuken in en kook een heerlijk buitenlands gerecht. Zoek een traditioneel recept op en volg nauwkeurig de stappen. Kleed eventueel de tafel aan in stijl van je gekozen land en geniet van een heerlijk diner.

7. Lees lekker veel tijdschriften

Wat is onmisbaar als je lekker aan het zwembad ligt of in het vliegtuig zit? Tijdschriften! Bij de bibliotheek kun je tijdschriften gratis lenen en bij de kringloop kun je stapels kopen voor een prikkie! Of bestel natuurlijk onze gezondNU in onze webshop. Muziekje aan, zonnebril op en lekker ontspannen met een gezondNU in je hand. Dat zijn de echte vakantievibes.

Lees meer over dit onderwerp