<-- NIET ACTIEF -->

De geneeskunde ontdekt leefstijl steeds meer als medicijn. Jammer alleen dat je dokter geen leefstijlspreekuur heeft. En hij je ook geen leefstijlrecept geeft. Wat moet je doen als je je bloeddruk wilt verbeteren? Je cholesterol wilt temmen? Je overgewicht wilt bestrijden? In Lekker in je Vel, de nieuwe special van gezondNU, lees je artikelen die precies ingaan op die vragen. Waarom, dat weet je wel. Maar hoe?

Er zijn medicijnen om je bloeddruk en je cholesterol te verlagen. Er zijn dieetmethodes om af te vallen. Er zijn pillen tegen diabetes. Er zijn voorlichtingscampagnes die laten zien wat je moet doen als iemand een hersenbloeding krijgt. Er zijn defibrillators in kantines die helpen bij een hartinfarct. Er is heel veel …

Maar naast al die pillen en apparaten is er ook je eigen leefstijl. Steeds meer artsen, onderzoekers en deskundigen menen dat niet die pillen de start van een behandeling moeten zijn, maar je leefstijl. Volgens hen is ruim vijftig procent van allerlei chronische aandoeningen gerelateerd aan hoe we eten, slapen en ontspannen.

Niet leuk om te lezen. Alhoewel, misschien ook wel. Het omgekeerde geldt namelijk ook: veel chronische kwalen zijn op te lossen, te verminderen en zelfs te voorkomen met je leefstijl. Je bed, je keuken en je sportschool kunnen je eigen behandelkamers worden – hoe leuk is dat?

Alleen … dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Daarbij: veranderen is moeilijk. Ondanks dat we weten dat afslanken belangrijk is, lukt het 99 procent van de mensen niet om na een dieet slank te blijven. Je weet waarom je wilt afvallen, maar hoe verander je, zonder radicaal anders te gaan leven?

Cholesterol en gezonde bloedvaten

Lekker in je Vel geeft die praktische handvatten. Tips voor een beter cholesterol, smoothies waarmee je afvalt, oefeningen voor gezonde bloedvaten: positieve artikelen met gezonde inspiratie. Lekker in je Vel laat zien hoe je met een gezonde leefstijl je gezondheidsrisico voor je hart, vaten, diabetes en overgewicht verlaagt op een praktische en positieve manier.

Een nieuwsbrief voor iedereen die niet alleen worstelt met zijn cholesterol, diabetes en bloeddruk, maar ook aan de slag wil voor een gezonder lijf. Echt, het is bevrijdend om positief en praktisch aan de slag te gaan met je lijf en je leven. Nu alleen nog … doen!

José Leeuwenkamp
hoofdredacteur Lekker in je Vel

Schrijf je direct gratis in voor deze maandelijkse nieuwsbrief