<-- NIET ACTIEF -->

Kom je in de gezapige staat waarin iedere dag hetzelfde lijkt, dan is het de hoogste tijd voor neurobics. Dit zijn trucs om je hersenen te verassen en zo de sleur te doorbreken. Wij geven je zeven ideeën die vandaag nog je leven spannender maken. 

1. Verander van geur

De geuren die constant aanwezig zijn, ruik je op den duur niet meer. Zoals de geur van je wasmiddel. Koop eens een andere zeep, een ander wasmiddel of een andere parfum. Ook leuk: maak je eigen huisparfum voor een heerlijk ruikend huis. Je leest hier hoe je dat doet.

2. Draai je dag- en nachtritme om

Voor de bikkels onder ons: werk een keer ’s nachts en slaap overdag. Of spreek met je collega’s af dat jullie een week lang om 6 uur beginnen met werken, mits dat mogelijk is natuurlijk.

3. Film een doordeweekse dag

Een vlog, maar dan alleen voor jouw ogen. Film een doordeweekse dag en leg alles wat je doet filmisch vast, ook al is dat die dag bar weinig. Ben je enthousiast over het eindresultaat? Stuur je vlog dan naar familie en vrienden en vraag of ze ook een vlog van hun leven willen maken en met je willen delen.

4. Eet eens geblinddoekt tegen sleur

Geblinddoekt smaakt je eten ineens totaal anders. Extra leuk als je niet weet wat er op bord ligt. En als je dan toch bewuster eet, pas dan ook deze mindful eettips eens toe:

  • Eet met je andere hand. Ben je rechts? Eet dan met links. En andersom.
  • Leg na elke hap je mes, vork en lepel neer. Neem pas een volgende hap als de vorige hap in je maag ligt.
  • Benoem wat je proeft. Smaakt het zoet, zuur, zout, bitter of umami?

5. Koop een tijdschrift die je normaal nooit zou lezen

Denk aan een computerblad, een tijdschrift voor vogelaars of voor mensen met twee rechterhanden. Vraag ook eens aan mensen in je omgeving wat hun favoriete boek is. Niet alleen krijg je zo een hele gevarieerde lijst, je hebt ook eens andere gesprekken dan normaal.

6. Begin de dag met ontbijt op bed

En dan het liefst op maandag. Want waarom zou je wel in het weekend ontbijten in bed, maar niet doordeweeks? Verwerk deze gezonde ingrediënten in je ontbijt en serveer daar een lekkere smoothie bij. Hier vind je een recept voor een smoothie voor een mooiere huid en meer energie. Zo ben je de sleur gegarandeerd slim af!

7. Probeer een eetstijl die anders is dan die van jou

Welk gerecht een uit bepaald land ken jij nog niet? Of wat is een eetstijl die totaal anders is dan die van jou? Zodra je daar antwoord op hebt, kun je op zoektocht gaan naar een recept uit die keuken. Je leest hier bijvoorbeeld over de Turkse keuken en waarom ontbijten met soep en je dorst stillen met ayran een goed idee is.