<-- NIET ACTIEF -->

In een maatschappij waarin iedereen druk, druk, druk is, is meer in het moment leven geen overbodige luxe. Maar hoe doe je dat? Om de week deel ik een mindfulness-oefening die je daarbij helpt. Deze week: focus je op een kleur als je buiten bent.

Voordat mijn (thuis)werkdag begint trek ik vaak mijn wandelschoenen aan voor een rondje buiten. Dé manier om de dag goed te beginnen als je het mij vraagt. Omdat ik deze kostbare tijd niet wil gebruiken om alvast een to-do list in mijn hoofd te maken, doe ik graag een eenvoudige mindfulness-oefening tijdens het wandelen. Voordat ik de deur uitstap, neem ik een kleur in gedachte. Ben ik eenmaal buiten, dan probeer ik deze kleur zoveel mogelijk te spotten. Alsof ik een kleurenradar in mijn hoofd aanzet. Stel ik heb voor rood gekozen, dan valt alles in deze kleur tijdens mijn wandeling extra op. Ik heb oog voor de dakpannen van de buurman, de rozen die in een vensterbank staan en de rode lippenstift van iemand die ook een wandeling maakt.

Ondanks dat ik door het coronavirus misschien wel honderd keer hetzelfde blokje heb gelopen, zie ik door deze oefening nog steeds nieuwe dingen. En misschien wel het fijnste: mijn ochtendwandeling is écht een moment voor mezelf. Geen verlengstuk van mijn werkdag en ook geen stressvol piekerhalfuurtje. Ik kan daarom iedereen aanraden om deze mindfulness-oefening tijdens het wandelen eens te proberen.

Mindfulness is altijd een goed idee, maar wat kun je allemaal doen? Hoe simpel het concept ook lijkt, daadwerkelijk mindful bezig zijn, vinden wij soms knap lastig. Gelukkig hebben we onze collega en redacteur Shirah Ipenburg, onze mindfulness vraagbaak. En de tips die zij ons geeft zijn zó leuk, simpel en praktisch; dat willen we jullie niet onthouden. In deze rubriek geeft zij om de week een mindfulness-tip om je lijf en hersenen te ondersteunen en stimuleren.