<-- NIET ACTIEF -->

Het grote voordeel van fietsen, is dat je er weinig voor nodig hebt. Met een fiets en een mooie route vermaak je je úren. Ook nog eens goed voor stevige botten en spieren, je bloeddruk en je geheugen. Inspiratie nodig? Wij verzamelden de mooiste fietsroutes van Nederland.

1. Hobbelen door de duinen

Fietsroute ‘De groeten uit Groet’

Wie in het vriendelijke dorpje Groet is, krijgt een beeld van alle landschappen van Noord-Holland. Niet alleen zee en duinen, maar ook bos, dijk en polder. Met 55,50 meter heeft Groet zelfs de hoogste duin van Nederland. Een flinke klim met de fiets, maar het uitzicht is prachtig. Met deze fietsroute van bijna 35 kilometer ontdek je de Noord-Hollandse natuur en maak je kennis met de historie. Een afwisselende fietstocht door de duinen.

2. Spot de Big Five van de Veluwe

Wilde dieren spotten in De Hoge Veluwe

Vergeet Zuid-Afrika en spot de Big Five gewoon in Nederland. Wist je dat de Veluwe ook een eigen ‘Grote Vijf’ kent? Oké, daar hoort geen olifant of leeuw bij, maar wel: het edelhert, wild zwijn, ree, vos en de Schotse hooglander. Bij het maken van deze fietstocht door Nationaal Park De Hoge Veluwe, kun je zomaar oog in oog komen te staan met één van deze wilde dieren. Houd je oren en ogen gespitst en neem zeker je verrekijker mee. Vergeet tussendoor niet te genieten van al het natuurschoon om je heen.

3. Een stukje met de waterbus

Waterbus special: Fietsroute naar de Kwade Hoek

Met deze fietsroute hoef je niet bang te zijn voor zadelpijn. Vanuit Rotterdam, Dordrecht of Willemstad neem je de Waterbus naar het Zuid-Hollandse Stellendam. Eenmaal aan wal fiets je naar het bijzondere natuurgebied Kwade Hoek. Een ruig natuurgebied met kaal strand, weelderig struikgewas en veel orchideeën.

4. De mooiste bomen

Fietsroute – Bomen in het Groen

Voor bomenliefhebbers is de Utrechtse Heuvelrug dé plek om te fietsen. Je vindt hier bossen van meer dan tweehonderd jaar oud met monumentale beuken en eiken. Je kunt deze fietsroute beginnen bij station Driebergen-Zeist. Handig als je niet zo dichtbij dit bomenparadijs woont, maar wel deze groene fietsroute van 25 kilometer wilt maken.

5. Maastricht ontdekken

Rondje genieten door Maastricht

Waarom niet de Limburgse hoofdstad per fiets ontdekken? Thermoskan in je (fiets)tas en sjezen langs de oevers van de rivier en over de Maasboulevard. Onderweg zie je mooie forten en kastelen, waar je kunt overnachten. Een leuke manier om Limburg beter te leren kennen.

Ook benieuwd naar de mooiste wandelroutes? Hier staan ze op een rij.

Lees meer over dit onderwerp