<-- NIET ACTIEF -->

Een gezond brein vraagt training, ontspanning, uitdaging en lichamelijke beweging. In een leven waarin we het al zo druk hebben, is dat soms best een uitdaging. Hoe krijg je dit allemaal voor elkaar? Wij selecteerden per categorie een app die je helpt om je brein fit te houden.

1. Train je brein – Peak

Met deze app ontwikkel je je cognitieve vaardigheden. Train onder andere je geheugen, taalvaardigheid en concentratievermogen met maar liefst veertig verschillende spellen. De app houdt je voortgang overzichtelijk bij en geeft aanbevelingen op welke gebieden je je prestaties kunt verbeteren. Ben je competitief? Ga in Peak de strijd aan met je vrienden en vergelijk jullie breinkaart en spelprestaties.

gezondNU-proof, omdat de spellen zijn ontwikkeld door neurowetenschappers.

2. Ontspan je hersenen – VGZ Mindfulness

Mindfulness is meer dan alleen mediteren. Deze bewuste levensstijl kan je geheugen, concentratie én besluitvorming verbeteren. Zo leren mensen die mediteren sneller. Ook ervaren ze minder stress en slapen ze beter, wat ook positief is voor je brein. Genoeg reden om kennis te maken met deze manier van leven. De Nederlandse app VGZ Mindfulness leert je in vijf weken mindful te leven. Kies elke week uit vijf oefeningen of stel je eigen programma samen met meditaties die jou aanspreken.

gezondNU-proof, omdat je in vijf weken op een laagdrempelige en overzichtelijke manier leert mindful te leven.

3. Daag je brein uit – Storytel

Deze app staat bekend om het voorlezen van je favoriete romans, biografieën en non-fictie-verhalen. Maar wist je dat je hier ook terecht kunt voor luisterverhalen over bijvoorbeeld zelfontwikkeling en focustraining? Plus, je vindt er ook nog eens meditatieoefeningen. En leuk nieuws: de eerste twee weken luister je gratis.

3 luistertips van gezondNU:

  • Focus AAN/UIT – Mark Tigchelaar
  • Leven met de wind mee – Jelle Hermus
  • 30 minuten slaapmeditatie – Susan van der Goes

gezondNU-proof, omdat de luisterverhalen van Storytel je net een tikkeltje meer achtergrondinformatie geven over je brein, zodat je niet alleen weet hoe maar ook waarom je voor je brein moet zorgen.

4. Beweeg je hersenen fit – Seven – 7 minute workout

Met sporten houd je niet alleen je lichaam fit, maar ook je brein. Het stimuleert de aanmaak van hersencellen en vergroot je focus en geluksgevoel. Weinig tijd om genoeg te bewegen? Met de app Seven is dat geen probleem meer. Die helpt je namelijk om in zeven minuten je dagelijkse work-out te voltooien. Benieuwd naar nog meer apps om sporten gemakkelijk te maken? Bekijk ze hier.

gezondNU-proof, omdat deze app je stimuleert om meer te bewegen, ook al is het maar een paar minuten.

Lees meer over dit onderwerp