<-- NIET ACTIEF -->

Een excuus om je niet in mindfulness te verdiepen heb je niet meer. Deze 3 inspirerende podcasts over mindfulness maken het een makkie om meer over deze inspirerende leefwijze te leren. Koptelefoon op of oortjes in en je bent klaar voor úren luisterplezier. Wedden dat je er veel van opsteekt?

1. Mindful werken

In een tijd dat het merendeel van de mensen vanuit huis werkt, is een snufje mindfulness meer dan welkom. Want hoe zorg je dat je op een drukke dag genoeg rust neemt? Hoe laat je je niet meeslepen door de stress van collega’s? En hoe geniet je van je vrije dag als je morgen weer moet werken? Op al deze vragen en meer geeft mindfulnesstrainer Lisa Langenkamp antwoord in haar podcast Mindful werken. Een uitnodiging om voortaan te werken op je eigen tempo.

gezondNU-proof omdat: het belangrijk is om op een goede manier met werkstress om te gaan. Als je het ons vraagt, is het de moeite waard om te ontdekken of mindfulness jou daarbij kan helpen.

2. The Mindful Minute

Dat iedere dag even met mindfulness bezig zijn al groot effect kan hebben, bewijst Meryl Arnett. In haar podcast over mindfulness laat ze zien dat het voor iedereen is weggelegd, ook voor mensen met een bomvolle agenda. Ze deelt korte meditaties en stof tot nadenken die je geheid inspireren om tijd te maken voor mindfulness.

gezondNU-proof omdat: we (bijna) allemaal te weinig uur in een dag hebben. Een goede tegenhanger van de haast-maatschappij waarin we leven is de podcast van Meryl. Haar mini-meditaties zijn perfect om mee op te laden gedurende de dag.

3. Mindful Mama Podcast

Lijkt ouderschap en mindfulness combineren je een missie onmogelijk? Dan is de Mindful Mama Podcast geschikt luistervoer voor jou. Hunter Clarke-Fields behandelt in haar podcast onderwerpen waar veel ouders mee stoeien: van het beperken van schermtijd tot hoe je met je kinderen over diversiteit praat. Laat je niet misleiden door de naam van deze podcast. Ook voor vaders en ouders-to-be is deze podcast over mindfulness een aanrader.

gezondNU-proof omdat: opvoeden een kwestie is waar je je hoofd over kunt breken. Als je geen zin hebt in de (ongevraagde) adviezen van mensen in je omgeving, is het luisteren van deze podcast een goed idee. De natuurlijke manier van opvoeden die Hunter belichaamt, spreekt ons als redactie aan.

Op zoek naar gezond luistermateriaal? gezondNU luistert voor jou (nieuwe) podcasts en schuift er om de week drie naar voren. En deze keer gaat het over een podcast over mindfulness.