<-- NIET ACTIEF -->

Wil je beginnen met yoga? Dan zijn er talloze video’s die je een handje op weg helpen. Maar hoe weet je welke video’s een aanrader zijn? Wij selecteerden 3 sportvideo’s die perfect zijn voor beginnende yogi’s. 

1. Korte les: om te beginnen met yoga

Duur: 20 minuten
Moeilijkheidsgraad: [1/5]

gezondNU-proof, omdat: de oefeningen goed te volgen zijn als je een beginner bent. De houdingen worden namelijk stap voor stap uitgelegd en langzaam gedemonstreerd. Perfect voor als je nieuw bent in de wereld van yoga. 

2. Soft les: yoga voor het hele lichaam

Duur: 30 minuten
Moeilijkheidsgraad: [2/5]

gezondNU-proof, omdat: je in dertig minuten je hele lichaam traint. De oefeningen doen beroep op je kracht en lenigheid en zijn daarom iets zwaarder. Omdat de houdingen op een rustig tempo elkaar opvolgen, is het makkelijk bij te benen. 

3. Hatha flow yoga: een uitgebreide les

Duur: 50 minuten
Moeilijkheidsgraad: [3/5]

gezondNU-proof, omdat: dit een geschikte video is als je toe bent aan een langere yogasessie. De houdingen zijn voor beginnelingen goed te doen, maar testen wel je lenigheid. Een aanrader voor iedereen die zin heeft in een uitdaging. 

Op YouTube zijn genoeg sportvideo’s te vinden, maar niet allemaal zijn ze duidelijk en hebben ze een goede kwaliteit. gezondNU weet raad en verzamelt om de week sportieve YouTube-video’s waardoor je kunt gaan fitnessen, zumbadansen of je in gekke yogabochten kunt wringen, zonder dat je daarvoor je huis hoeft te verlaten.

Wist je dat yoga helpt om beter te slapen? Hoe dat zit, lees je hier!