<-- NIET ACTIEF -->

Dankzij het coronavirus hebben we er een nationale hobby bij: wandelen. Heb jij het wandelvirus ook te pakken? Dan maken deze podcasts je ongetwijfeld blij. Fijn om in de wandelmood te komen of te luisteren tijdens een blokje om. 

1. Op Wandel

Met de podcast Op Wandel wil Dorien je inspireren om – je raadt het al – te gaan wandelen. Want buiten is het volgens haar beter dan binnen. In iedere aflevering staat ze al wandelend stil bij het leven en praat ze met iemand over de meest uiteenlopende onderwerpen. Van het dagelijks leven bekijken door een spirituele bril tot wandelen op blote voeten.

gezondNU-proof, omdat: alle inspiratie om vaker je wandelschoenen aan te trekken, volgens ons welkom is. Wandelen is namelijk goed voor bijna alles. Je hart, bloedvaten, bloeddruk, cholesterol, botten en spieren, geheugen en je humeur.

2. Notenkrakers

Alle natuurliefhebbers weten hoe lastig het is om vogels van elkaar te onderscheiden. Wil je je vogelkennis graag opkrikken? Dan is de podcast Notenkrakers van het tijdschrift Roots een aanrader. Iedere maand wordt het geluid van een vogel die je op dat moment buiten kunt horen ontrafeld. Ook wordt in vogelvlucht het laatste vogelnieuws besproken.

gezondNU-proof, omdat: het volgens ons belangrijk is om in de drukke wereld waarin we leven regelmatig te vertragen. Een goede manier om dat te doen, is door aandachtig naar vogels te luisteren. Door bezig te zijn met de natuur, zet je ook een automatisch een duurzamere bril op. Een win-winsituatie als je het ons vraagt!

3. Wandellust met Twan Huys

Twan Huys is zijn hele leven al een gepassioneerd wandelaar, hij schreef er zelfs het boek Wandellust over. In de Wandellust podcast deelt hij zijn liefde voor het Nederlandse landschap met bekende en minder bekende Nederlanders. Wandel met singer songwriter Tim Knol op het eiland ‘De Woude’ en met schrijver Jan Terlouw op zijn landgoed in Twello.

gezondNU-proof, omdat: de podcast je inspireert om niet in het vliegtuig te stappen om plekken te ontdekken, maar in ons eigen mooie land te blijven. Na het luisteren staan er vast nieuwe plekken op je to-wandel lijst.

Op zoek naar gezond luistermateriaal? gezondNU luistert voor jou (nieuwe) podcasts en schuift er om de week drie naar voren.