<-- NIET ACTIEF -->

Last van een droge huid? Denk verder dan potjes en crèmes en haal meer groen in je huis. Ja, ook planten kunnen een huid die droog is, jeukt of schilferig is een handje helpen. Wij stellen vijf kamerplanten aan je voor die samen met jou de strijd kunnen aangaan.

Je huid is het grootste orgaan van je lichaam. Ze beschermt onze andere organen tegen beestjes, bacteriën en schimmels. Mits ze zelf sprankelt en glans. En dat lukt niet altijd: zo wordt niemand vrolijk van een huiskamer met droge lucht. Ook je huid niet: die kan droog en gevoelig worden. En dan kun je gaan smeren wat je wilt, het is slimmer om de oorzaak op te lossen: die droge lucht! Wijs de droge lucht de deur en verwelkom zuurstofrijke lucht met deze vijf kamerplanten.

1. Lepelplant

Jouw droge huid een boost geven? Dat kan deze plant als de beste. De lepelplant zet makkelijk CO2 om in zuurstof en breng zo frisse lucht je kamer in. Als je witte bloemetjes ziet die op lepeltjes lijken, zit je waarschijnlijk goed. Of je nou wel of niet goed bent in het verzorgen van planten, iedereen kan de lepelplant aan. Deze plant heeft namelijk niet veel water nodig. De lepelplant komt uit het dichte regenwoud waar hij weinig licht en regen krijgt.

2. Sanseveria

Sanseveria, ook wel vrouwentongen genoemd, is onverwoestbaar. En hij maakt ook jouw droge huid onverwoestbaar! Je herkent deze plant aan haar zwaardvormige, rechte bladeren. Geef de sanseveria om de week water en ze voelt zich prima. Ook als je van afwisseling houdt, is deze plant perfect. Niet alleen heeft de vrouwentongen zwaardvormige bladeren, er bestaan ook andere vormen en kleuren. Zo zijn ze er in de kleuren goud, zilver, groen of grijs, in waaiervorm en gevlochten vorm. Alleen al kijken naar deze mooie plant, geeft een ontspannen gevoel. En ontspanning is, je raadt het al, goed voor de huid.

3. Calathea

Met zijn groene én rode bladeren is deze plant niet alleen een luchtzuiverende plant en een prachtige verschijning, maar ondersteunt hij ook een gezonde huid. Voor wat actie in huis zit je bij de calathea ook goed. In de nacht sluit de calathea zijn bladeren en wanneer de zon weer opkomt gaan ze weer open. Geef de plant regelmatig een scheutje water. Is de grond vochtig, dan hoef je niets te doen.

4. Dracaena

Met zijn lange, dunne stam en puntvormige bladeren heeft deze plant iets weg van een palmboom. Deze plant is niet alleen ideaal als je afscheid wilt nemen van de droge lucht in huis, maar ook als je af wilt van een droge huid. Geef de dracaena om de week water.

5. Monstera

Deze plant, ook wel gatenplant genoemd, vind het heerlijk om in het donker of halfschaduw te leven. Zet hem alleen niet in de vensterbank. Hij houdt niet van direct zonlicht. Wat de gatenplant wel fijn vindt, is water. Geef hem regelmatig een scheut. Is de grond nog vochtig, laat dan je gieter maar staan. Te veel water vindt de monstera ook weer niet fijn. Daarin lijkt hij best wel op de huid: vocht is fijn, maar te vaak een plens water heeft een averechts effect.

Heb je geen groene vingers? En vind je het lastig om je kamerplanten in leven te houden? Dan komen deze tips als geroepen.