<-- NIET ACTIEF -->

Aloë vera is meer dan alleen die luchtzuiverende plant op je vensterbank. De gel uit de bladeren kun je op honderdéén manieren gebruiken. Wij selecteerden er vijf om te proberen. Voor welke ga jij?

1. Aloë vera als gezichtsmasker

Aloë vera gel wordt vaak genoemd in combinatie met ‘hydrateren’ en ‘verzorgen’. De substantie schijnt zelfs de zichtbaarheid van puistjes te verminderen, maar dit is nog niet voldoende bewezen. Bovendien bespaar je jezelf een hoop hormoonverstorende stoffen met deze natuurlijke gel. In veel veel reguliere verzorgingsproducten zitten bijvoorbeeld microplastics. Reden genoeg om je eigen gezichtsmasker te maken van deze huidbooster. Hoe maak je je eigen crème van de Aloë vera?

  1. Snijd het blad doormidden en schraap de gel met een lepel van het blad. Stop de plakkerige substantie in een blender of keukenmachine.
  2. Voeg optioneel een lepeltje honing en kurkuma toe.
  3. Je gezichtsmasker is klaar! Smeer het Aloë vera masker op je gezicht en laat het zo’n vijf minuten zitten voor een optimaal resultaat. De gel kan wat trekkend aanvoelen als het is opgedroogd is.
  4. Bewaar je gezichtsmasker in de koelkast, dan is het ongeveer een week houdbaar. Tip: verleng de houdbaarheidsdatum tot acht maanden door het in te vriezen in bijvoorbeeld een ijsblokjeshouder.

2. Aftersun van Aloë vera

Of je nu bent verbrand of niet, het is altijd verstandig je huid goed te verzorgen na een dagje zonneschijn. Aloë vera gel bevat glucomannan, dat de vorming van nieuwe huidcellen en de productie van collageen een boost geeft. Hallo zachtere huid! Giet de gepureerde Aloë veragel in in een ijsblokjeshouder voor een extra verkoelend effect. Pak een blokje gel eruit en smeren maar.

3. Aloë vera als haargel

Om jezelf voor microplastics en andere hormoonverstorende stoffen te behoeden, maak je in een handomdraai je eigen haargel. Schraap de Aloë vera gel uit het blad en smeer het rechtstreeks in je haar. De gel droogt op waardoor het je kapsel mooi in model brengt. Deze haargel verzorgt ook nog eens je haar. De gel werkt ook perfect om je wenkbrauwen in vorm te houden.

4. Mondspoeling tegen tandplak

Hoe gezond Aloë vera voor je tanden is, is nog niet duidelijk. Er zijn onderzoeken waarbij het tandplak lijkt te verminderen. En tandplak kan zorgen voor vervelende ontstekingen, gaatjes en een stinkende adem. Maak dus je eigen mondspoeling van Aloë Vera. Hoe je dat doet? Mix de gel in een glazen pot met wat baking soda en gedestilleerd water. Voeg optioneel pepermuntolie of tea tree olie toe voor een verfrissend effect.

5. Scheergel

Is je scheergel op? Geen nood. Gebruik gewoon de gel uit je Aloë vera plant. Snijd een blad doormidden en smeer de gel op je benen of oksel en klaar is kees! Supersimpel.

De beste beautyproducten vind je doorgaans in je keuken. Wat kun je met
voeding voor je huid? In deze rubriek tippen we je om een ingrediënt van de
keuken te verplaatsen naar de badkamer. Zo simpel, duurzaam en
budgetproof kan een gezonde leefstijl zijn!