<-- NIET ACTIEF -->

Avocado is ongekend populair. Inmiddels maken we er niet alleen maar guacamole van, maar dragen we ook avocadosokken en hangt in menig huis een poster met illustratieve avocado’s. We zijn benieuwd: heeft de avocado jouw badkamer al veroverd? We geven zeven tips om deze groene vrucht toe te voegen aan je verzorgingsritueel.

Avocado wordt al lang niet meer gezien als onbekende vrucht. Steeds meer mensen gooien er eentje, of een hele net vol, in hun winkelmandje. Deze vrucht staat te boek als gezond: vol vitaminen en onverzadigde vetten. Vooral die onverzadigde vetten geven je huid, haar en nagels net die extra boost. Kortom, avocado hoort niet alleen thuis in je keuken maar ook in je badkamer.

1. Zachte handen door avocado

Dagelijks gebruik je ze: je handen. Om iets te snijden, de deur te openen, een mail te typen of je haar te kammen. Dat betekent dat je ze ook wel eens mag verwennen. En zijn ze een tikkeltje droog? Dan is dit handmasker op basis van avocado ook een uitkomst. Zo maak je die: pureer een halve avocado en meng er een rijpe banaan doorheen. Smeer het masker op je handen en laat het ongeveer vijf minuten intrekken. Spoel daarna het masker af en je handen voelen zijdezacht.

2. Lekker gezichtsmasker

Er zijn talloze gezichtsmaskers met avocado. Om een droge huid halt toe te roepen kun je een halve avocado mengen met een theelepel honing. Last van een onzuivere huid? Voeg dan nog een eetlepel yoghurt toe aan het avocadohoningmengsel. Breng het masker aan op een gereinigde huid en laat het tien minuten intrekken. Spoel het daarna met lauwwarm water af voor een verzorgend resultaat.

3. Mooie haardos

Voor een mooie haardos trekken we alles uit de kast; we kopen de beste shampoos en duurste maskers. Je kunt het ook anders aanpakken en een groenteboer opzoeken in plaats van een drogisterij. Ook avocado’s leveren namelijk een mooie bos haar. Pureer een halve avocado en voeg er een scheut olijfolie aan toe. Smeer het masker in je haar en laat het twintig minuten intrekken. Spoel het daarna uit en was je haar.

4. Avocado tegen wallen

Een zware nacht gehad? Grote kans dat je in de spiegel kijkt en wallen ontdekt. Geen zorgen, want je kunt avocado inzetten als hulpmiddel. Snijd twee partjes van een avocado en leg deze voor een kwartier op je wallen. Je blik is gelijk een stuk frisser en je ziet er verzorgd uit.

5. Schoon gezicht

Ook als make-up remover is deze groene vrucht een held. Laat die reinigingsproducten maar in je kast staan en haal een avocado van je fruitschaal. Snijd de avocado doormidden en veeg met een wattenschijfje over het groene gedeelte van de vrucht. Dat hoeft niet met grof geweld; de olie is genoeg om je make-up te verwijderen. Wrijf over je wimpers en gezicht en binnen no-time is je make-up verwijderd.

6. Scrub voor je huid en lippen

Even al die dode huidcellen van je huid om je daarna weer fris en fruitig te voelen. Maak lekker je eigen scrub: goedkoop, makkelijk en je kunt er indoen wat je zelf wilt. Voeg een theelepel olijfolie en kristalsuiker toe aan een halve avocado en een theelepel honing. Niet alleen voor je lijf is deze scrub een verwennerij, ook je lippen kunnen in het zonnetje worden gezet. Voeg aan de scrub een paar druppels pepermuntolie toe en masseer het masker over je lippen. Met deze scrub stimuleer je de doorbloeding.

7. Aftersun met avocado

We hopen dat je deze tip niet nodig hebt, maar voor de zekerheid zetten we hem er toch bij. Avocado komt namelijk als geroepen als je een tikkeltje bent verbrand. Smeer wat van deze vrucht op je verbrande huid en je voelt de hitte langzaam verdwijnen. Zo kun je toch met een gerust hart komende zomer op het strand liggen.

Niet alleen avocado verdient een plek in jouw badkamer. Ook havermout is een heerlijk verzorgingsproduct. Lees hier wat je ermee kunt!

Foto door Curology op Unsplash.

Lees meer over dit onderwerp