<-- NIET ACTIEF -->

Chocolade is over de hele wereld zeer geliefd. Het is comfortfood ten top! Maar dat niet alleen: een blokje pure chocolade bevat veel antioxidanten, heeft een positief effect op je bloedvaten en … is een perfect ingrediënt voor in de badkamer. Hoe kun je het toevoegen aan je verzorgingsroutine?

Die antioxidanten waar we het al over hadden, kunnen ook erg goed uitpakken op je huid. Mogelijk helpen ze tegen veroudering. Ook zou chocolade je huid hydrateren. Of dat echt zo is, blijkt niet uit onderzoek. Maar tegen chocolade zeg je geen nee, toch? We geven tips om dit lekkernij optimaal te gebruiken zonder het daadwerkelijk op te eten.

1. Badderen in de chocolade

Een chocolade-liefhebber droomt ervan: liggen in een bad vol chocolade. Maar het hoeft niet bij een droom te blijven! Gooi in een gevuld bad een eetlepel cacaopoeder, een scheutje olie en een eetlepel melkpoeder. Melkbaden komen uit de oudheid en waren toen erg gebruikelijk. Er zitten namelijk melkzuren in die dode huidcellen afbreken. Melk helpt dus je huidlaag te vernieuwen en de oude laag op te lossen. Vergeet na het relaxen in dit bad trouwens niet even te douchen om de melkzuren af te spoelen.

2. Chocolade-yoghurt gezichtsmasker

Wil je minderen met het eten van chocolade, maar ligt je voorraadkast nog vol met repen? Smeer het dan eens voor de verandering op je gezicht. Het scheelt calorieën en voegt iets toe aan je spa-momentje. Meng twee eetlepels cacaopoeder samen met één eetlepel yoghurt en breng het aan op je gereinigde gezicht. Belandt er ‘per ongeluk’ iets in je mond? Mooi meegenomen! Laat het masker een kwartiertje in trekken en spoel het daarna af met lauw water.

3. Natuurlijke droogshampoo

Als je geen tijd hebt om je haar te wassen, dan is chocolade de truc. Dep de cacaopoeder met een kwast over de wortels van je haar. Het voordeel van cacaopoeder: het geeft geen witte waas, die je vaak wel krijgt van andere droogshampoo’s uit de winkel. Een nadeel is misschien dat je haar wel naar cacao ruikt. Maar misschien vind jij dat juist lekker? Heb je een lichte haarkleur, dan kun je bakpoeder erbij mengen voor een lichtere kleur.

4. Strakke jukbeenderen met cacaopoeder

Bespaar geld op dure make-up en probeer eens chocolade – of eigenlijk cacaopoeder – als bronzer. Pak je gebruikelijke bronzerkwast en dip deze lichtjes in de cacaopoeder. Vergeet de kwast niet een keertje af te tikken voordat je het aanbrengt. Breng het lichtjes aan op je jukbeenderen en blend waar nodig is. Om ervoor te zorgen dat de cacaopoeder ook blijft zitten gedurende de dag, kun je eroverheen gaan met een standaard transparante poeder.

Lees meer over dit onderwerp