<-- NIET ACTIEF -->

Het is één van de beste stressverlichters en onmisbaar in een gezonde leefstijl: sporten! Het enige wat je nodig hebt is een beetje motivatie en een plek om je in het zweet te werken. En die locatie kan gewoon jouw woonkamer, balkon of tuin zijn. Wij selecteerden drie sportvideo’s die gezondNU-proof zijn en ideaal voor thuis. 

1. Korte work-out: full body

Duur: 10 minuten
Moeilijkheidsgraad: [1/5]

gezondNU-proof, omdat: deze full body work-out perfect is om je lichaam snel en toch redelijk volledig te trainen. Lotte legt de standaardoefeningen helder en verstaanbaar uit. Wat wij ook fijn vinden: je hebt geen attriubuten nodig en in beeld tellen de secondes af. Zo weet je precies hoe lang de oefening nog duurt. Een full body work-out is ideaal als je niet zo vaak sport en toch je hele lichaam wilt trainen.

2. Buikspieren trainen voor beginners

Duur: 10 minuten
Moeilijkheidsgraad: [2/5]

gezondNU-proof, omdat: deze video specifiek gericht is op beginners die hun buikspieren willen trainen. Marloes is afgestudeerd sportprofessional en (sport)diëtist en deelt haar professionele kennis. De oefeningen zijn laagdrempelig en Marloes legt stap voor stap uit hoe je de oefening het beste kunt uitvoeren en waar je op dient te letten. Wij voelen ons in ieder geval aangesproken! Train je meerdere keren per week fanatieker? Dan kan het verstandig zijn om per spiergroep te trainen. Zo hebben je spieren langer de tijd om te herstellen.

3. Bodypumples van 60 min

Duur: 60 minuten
Moeilijkheidsgraad: [2/5]

gezondNU-proof, omdat: het ook wel eens fijn is om langer trainen maar dan wel op een verantwoorde manier. En daar weet Charissa wel raad mee, want ze legt de oefeningen rustig en helder uit. Ze blijft met je in gesprek, waardoor je het gevoel hebt dat je een echte work-out uitvoert in de sportschool. De oefeningen kun je met of zonder attributen doen. Zo kunnen ook de groentjes makkelijk meedoen!

Wil je yoga onderdeel maken van jouw gezonde leefstijl? Bekijk dan deze drie sportvideo’s!

Op YouTube zijn genoeg sportvideo’s te vinden, maar niet allemaal zijn ze duidelijk en hebben ze een goede kwaliteit. gezondNU weet raad en verzamelt om de week sportieve YouTube-video’s waardoor je kunt gaan fitnessen, zumbadansen of je in gekke yogabochten kunt wringen, zonder dat je daarvoor je huis hoeft te verlaten.