Als je ruim 100 gram bladgroentes per dag eet, schijn je de kans op diabetes te kunnen verkleinen
[geen intro] Voorjaarssoep met groene curry en groene groente
Ingrediënten
- 1 courgette niet te grote
- 1 el groene Thaise currypasta
- 1 el olie
- 400 milliliter kokosmelk
- 600 milliliter groentebouillon
- 200 gram verse spinazie gewassen
- 1 bosje koriander of Thaise basilicum
- 2 lente-ui
- 1 bakje gefrituurde uitjes
Extra nodig:
- staafmixer
Instructies
- Was de courgette, halveer deze en schraap met een lepeltje het witte vruchtvlees eruit.
- Snijd het groene vruchtvlees in plakjes.
- Verwarm de currypasta in de olie in een pan en roer gedurende een minuut om zodat de smaken loskomen.
- Voeg bouillon, kokosmelk en courgette toe en breng dit alles aan de kook.
- Laat de courgette in ongeveer vijf minuten zachtjes gaar koken.
- Voeg op een paar blaadjes na de spinazie en een paar takjes koriander toe en maal alles met een staafmixer tot een glad mengsel.
- Voeg indien nodig wat zout toe.
- Schep de soep in kommen en garneer met spinazieblaadjes, koriander, lente-ui en gefrituurde uitjes.