Dit zijn perfecte picknickpakketjes
Goedgevulde sandwich met gegrilde groente
Ingredients
- 8 plakken zuurdesembrood
- 3 wortels
- 1 gele paprika
- 1 rode ui
- 1 bosje bieslook
- 1 courgette
- 150 gram jonge bladsla
- 3 el Griekse yoghurt
- 1 el roomkaas of crème fraîche
- 1 teentje knoflook
- peper & zout
- ½ citroen
Instructions
- Schaaf de courgette in niet te dunne linten of plakjes.
- Maak de paprika schoon en snijd in reepjes.
- Verwarm een grillpan of koekenpan.
- Grill of bak de courgette en paprika in vijf minuten lichtbruin.
- Breng op smaak met peper, zout en een beetje citroensap.
- Was de wortelen en rasp ze schoon. Snijd de wortelen flinterdun in plakken en daarna in fijne reepjes (au julienne).
- Maak de rode ui schoon en snijd hier dunne halve ringetjes van.
- Was de jonge bladsla en laat goed uitlekken.
- Snijd de bieslook fijn.
- Maak vervolgens de spread.
- Pel en hak de knoflook fijn, voeg toe aan de Griekse yoghurt of crème fraîche.
- Meng goed en breng op smaak met peper.
- Snijd plakken brood, smeer de boterhammen in met de spread.
- Verdeel de courgette, wortel, sla, paprika, rode ui en bieslook.
- Beleg lekker royaal.
- Snijd de sandwich doormidden.
- Voor een picknick kan de sandwich in een bakpapiertje worden ingepakt.
Notes
¡kook!NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!Bestel direct in onze webshop » |
Twentyten
Food spreekt voor zich.Althans, als je het goed doet.
Dat gaat altijd over lekker, en over beeld van topkwaliteit.
Hoe ziet het er het allerlekkerst uit? Twentyten denkt in food en vaart daarbij op gevoel, ervaring én intuïtie.
Twentyten willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn, voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen.
Een visuele identiteit waarmee we met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers inspireren en verwonderen.
Tried this recipe?Let us know how it was!