Het verkoelend effect van ijs eten zit vooral tussen je oren. Maar ohh, wat is dit lekker!
Aardbeienijsjes met blauwe bessen
Ingredients
- ½ vanillestokje
- 4 aardbeien
- 1 tl honing
- 400 milliliter yoghurt gewone of kokosyoghurt
- 100 gram blauwe bessen
Extra nodig:
- ijsvormpjes
Instructions
- Halveer het vanillestokje en schraap het merg eruit
- Pureer de aardbeien, het vanillemerg en de honing met een staafmixer
- Roer dit samen met de bessen door de yoghurt en vul de ijsvormpjes
- Leg ze zeker vier uur in de vriezer
- Garneer de ijsjes eventueel met wat kokossnippers, aardbeien en blauwe bessen. Lekker!
Notes
Tip
Niet iedereen kan koemelkproducten evengoed verteren. Dan is het fijn om te weten dat kokosyoghurt een smakelijk alternatief kan zijn: er zit geen spoortje zuivel in. Al is het qua voedingsstoffen officieel geen vervanger van yoghurt.¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker! Bestel direct in onze webshop » Recept, styling en fotografie door:Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.