[geen intro] Bietensalade met tuinkers en feta
Ingrediënten
- Een paar bietjes (verschillende kleuren ‘chioggiabiet' of alleen rode biet)
- ½ citroen
- 1 theelepel honing
- 1 à 2 eetlepels olijfolie
- peper (en eventueel een ietsepietsie zout)
- ½ venkel
- 1 bleekselderijstengel
- 100 gram feta (geitenkaas)
- tuinkers of andere cress zoals rucolacress
Instructies
- Was de bieten goed en droog ze af. Schaaf ze (met een kaasschaaf) in dunne plakjes en verdeel ze naast elkaar over de hele oppervlakte van de borden.
- Pers de citroen uit. Meng het citroensap met de honing en olie.
- Smeer de plakjes bieten ermee in, draai er wat peper boven en eventueel een ietsepietsie zout).
- Nu mogen de venkel en bleekselderij zo dun mogelijk gesneden worden. Haal ze even door de dressing van citroen, honing en olie en drapeer ze daarna op een hoopje mooi in het midden van het bord op de bieten.
- Snijd de feta in plakjes. Leg ze erop en knip de tuinkers over de borden.
Notities
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!
Bestel direct in onze webshop » Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!