Boekweit-geitenmelkflensjes met fruit
Ga eens niet voor de standaard pannenkoek, maar maak deze flensjes van boekweitmeel. Met geitenmelk, amandelen en lekker veel fruit. Lenteachtig fris!
Ingredients
- 125 gram boekweitmeel
- 300 milliliter geitenmelk
- 1 ei
- snufje zout
- boter om te bakken
- seizoensfruit: 2 kiwi’s, 1 peer, 1 banaan, 1 handsinaasappel
- dikke 0% (Griekse) yoghurt
- ahornsiroop (maple syrup)
- 1 eetlepel geroosterde, geschaafde amandelen
Instructions
- Voor het flensjesbeslag klop je met een garde het boekweitmeel, de geitenmelk, het ei plus een snufje zout door elkaar.
- Bak ze als gewone flensjes in wat boter in een koekenpan en houd ze warm onder een deksel.
- Schil en snij de kiwi, peer en banaan in stukjes. Schil de sinaasappel met een scherp mesje dik tot op het vruchtvlees en snijd hem vervolgens in plakken.
- Schep yoghurt op de flensjes en verdeel het fruit erover, of vouw het fruit in de flensjes en schep de yoghurt erbij.
- Giet er naar smaak wat ahornsiroop op en bestrooi met geroosterde (geschaafde) amandelen.
Notes
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker! Bestel direct in onze webshop » Tried this recipe?Let us know how it was!